Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare scholen: <b>alle basisscholen</b><br /> <a href="https://achtergrondinformatie.vensters.nl/p/VenstersPO/6192449487635156" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.
Voorschoolse opvang. Kinderopvang Boemerang verzorgt binnen ons gebouw de voorschoolse opvang. Wanneer de school om 8.20 uur zijn deuren opent om alle leerlingen en ouders welkom te heten, brengt een pedagogisch medewerker de kinderen naar de klas. Hier kan, wanneer wenselijk, ook een korte overdracht plaatsvinden.
Tussenschoolse opvang. De tussenschoolse opvang binnen de school wordt verzorgd door leerkrachten, ondersteunend personeel en ouders. Op deze wijze blijft het netwerk rondom de kinderen klein en bekend. De kosten voor de tussenschoolse opvang zijn opgenomen in de ouderbijdragen en is vrijwillig.
De buitenschoolse opvang is 52 weken per jaar geopend en alleen gesloten tijdens de nationale feestdagen. Opvang is dus ook mogelijk tijdens de schoolvakanties en op de vrije dagen van de school.Er zijn verschillende organisaties waarmee wij samenwerken: - kinderopvang Boemerang www.kinderstad.nl - kinderopvang De Teddybeer www.deteddybeer.nl - Sport BSO www.sportbso-tilburg.nl/reeshof.
“Protocol grensoverschrijdend gedrag” Xpect013(door ouder(s)/voogd(en)/verzorger(s), vertegenwoordigers van het kind, hierna te noemen “ouders”)
Wat ouders moeten weten
Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich veilig voelt op onze scholen. Ook onze medewerkers. Daarom deze afspraken. We verwachten dat alle ouders zich hieraan houden.
✓ Ouders gedragen zich beleefd, vriendelijk en respectvol tegenover medewerkers van de school, de leerlingen en andere ouders op het schoolterrein.
✓ Ouders praten op een beleefde, vriendelijke en respectvolle manier met medewerkers van de school, de leerlingen en andere ouders op het schoolterrein.
✓ Wanneer ouders zich ergens druk over maken of zich ergens zorgen over maken, nemen zij daarover contact op met een van de leerkrachten of met de directeur. Dit gebeurt niet waar leerlingen of andere ouders bij zijn.
✓ Ook wanneer ouders zich druk of zorgen maken over het gedrag van een andere ouder of het kind van een andere ouder nemen zij daarover contact op met een van de leerkrachten of de directeur.
✓ Ouders zorgen ervoor dat hierbij geen kinderen aanwezig zijn, ook niet die van henzelf.Houdt u zich niet aan deze afspraken en wordt er door u bijvoorbeeld geschreeuwd, gescholden, gedreigd of gevochten in de school of op het schoolterrein dan nemen we de volgende stappen:
1. De leerkracht gaat met u in gesprek. Als het nodig is, is de directeur daarbij aanwezig. Het verslag van dit gesprek met daarin de gemaakte afspraken wordt met u gedeeld zodat u dit nog eens op uw gemak door kunt lezen wanneer u weer rustig bent.
2. Gebeurt het toch weer dat u grensoverschrijdend gedrag laat zien, dan stelt de directeur een contactregeling op. U mag dan bijvoorbeeld alleen nog contact met school opnemen via de directeur of de intern begeleider. Dit duurt 4 tot 6 weken. We zorgen in deze tijd voor een vaste contactpersoon. De directeur laat het bestuur weten dat er een contactregeling met u is.
3. Mochten de voorgaande stappen ook niet voldoende zijn dan neemt het bestuur het over. U wordt uitgenodigd om te komen praten over uw grensoverschrijdende gedrag en er wordt door het bestuur een toegangsverbod opgesteld. Dit betekent dat u minimaal 4 weken en maximaal 6 maanden niet op het schoolplein en in de school mag komen. En helpt zelfs dat niet, dan kan uw kind worden verwijderd van school. We zorgen er dan natuurlijk wel voor dat er een andere school wordt geregeld voor uw kind en dat we de leerplicht en de Inspectie op de hoogte stellen.Tot slot: In geval van verbaal of lichamelijk geweld of het ernstig in gevaar brengen van leerlingen of personeel wordt door de leerkracht of de directeur aangifte gedaan bij de politie. Als er sprake is van (ernstige) bedreiging, wordt aangifte gedaan door het bestuur. Ook zullen de wijkagent en de veiligheidscoördinator van de gemeente Tilburg worden ingelicht.
Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website van Xpect013. www.xpect013.nl