Wij vinden het belangrijk u als ouder goed te informeren over de ontwikkeling van uw kind.
Welke rapporten krijgt uw kind per jaar? In november krijgt uw kind een overzicht mee (tussenrapport) met daarin de eerste resultaten op het gebied van rekenen, taal en gedrag. Dit is dus een kort overzicht. In maart komt rapport 1. Dit is een uitgebreid rapport over alle onderdelen van de ontwikkeling van uw kind. Hierin staan ook de resultaten van de gemaakte citotoetsen in jan/febr en de sociaal emotionele ontwikkeling. In juni/juli krijgt uw kind rapport 2. Ook dit is weer een uitgebreid rapport met alle vakken en de laatste cito toetsen.
Welke gesprekken heeft u gedurende het schooljaar? We streven steeds meer naar eigenaarschap van onze leerlingen. Het zou daarom vreemd zijn om hen niet te betrekken bij de gesprekken die we met u hebben over hun ontwikkeling. Leerlingen zijn dus (een aantal keer per jaar) aanwezig bij deze gesprekken.
In groep 1/2: nadat uw kind gestart is in groep 1, heeft u na 6 weken een oudergesprek. Dit is zonder het kind erbij. In oktober/ november bij het tussenrapport heeft u een oudergesprek mét uw kind erbij. Het eerste rapportgesprek is weer met u als ouder zonder uw kind erbij. Het gesprek bij het tweede rapport is facultatief. Dit kan zowel met als zonder uw kind zijn, afhankelijk van de situatie.
In groep 3/4: in de derde schoolweek zijn er ouder-kind gesprekken. U komt dan samen met uw kind naar dit gesprek. Het gesprek, waarin uw kind het woord voert, gaat over hoe het kind gestart is, hoe het zich voelt in de klas en neemt iets van zichzelf mee om over te vertellen. Doel is het elkaar leren kennen en verwachtingen uitspreken. Bij het tussenrapport (november) heeft u op uitnodiging een gesprek met de leerkracht. U kunt eventueel ook zelf een gesprek aanvragen bij de leerkracht. Dit gesprek is zonder uw kind erbij. Het gesprek bij het eerste rapport is ook zonder uw kind. Het gesprek bij het tweede rapport is facultatief. Dit kan zowel met als zonder uw kind zijn, afhankelijk van de situatie.
In groep 5/6/7/8: in de derde schoolweek zijn er ouder-kind gesprekken. U komt dan samen met uw kind naar dit gesprek. Het gesprek, waarin uw kind het woord voert, gaat over hoe het kind gestart is, hoe het zich voelt in de klas en neemt iets van zichzelf mee om over te vertellen. Doel is het elkaar leren kennen en verwachtingen uitspreken. Bij het tussenrapport (november) heeft u op uitnodiging een gesprek met de leerkracht. U kunt eventueel ook zelf een gesprek aanvragen bij de leerkracht. Dit gesprek is samen met uw kind. Het gesprek bij het eerste rapport (maart) is ook samen met uw kind. Het gesprek bij het tweede rapport (juni) is facultatief. Dit kan zowel met als zonder uw kind zijn, afhankelijk van de situatie.
Er zijn dus vier keer per jaar gesprekken, twee vaste gesprekken (september en maart) en twee op uitnodiging (november en juni/juli).
Uiteraard kunt u tussendoor te allen tijde een afspraak maken met de leerkracht om zaken m.b.t. uw kind door te spreken. U hoeft dus niet te wachten tot het rapportgesprek! Wanneer u zonder afmelding niet op het rapportgesprek komt, kan de leerkracht geen andere afspraak in die week met u maken. Dit kan pas weer drie weken na de rapportweek.