Basisschool De Vijf Hoeven

Hendrik van Tulderstraat 7 5046 NC Tilburg

Schoolfoto van Basisschool De Vijf Hoeven

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Afhankelijk van de context (welke dagen, de duur van de vervanging, de groep, de voorkeuren van leerkrachten en leerkrachtondersteuners, werkdruk, enzovoort) maakt de directeur hierin keuzes en beslist wie waar invalt.  

Richtlijn vervangingen: 

1. Inzet collega’s; 
a. Schoolschil. 
b. Leerkrachtondersteuner (in bouw waar hij/zij bekend is)
c. IB en directie. 

2. Vervangingspool. 

3. Inzet Qrabbl. 

4. Verdelen over verschillende groepen. Alleen bij groep 5 en hoger. Dit is slechts voor één dag een noodoplossing.  

5. Wanneer alle bovenstaande mogelijkheden niet tot een oplossing leiden wordt er bekeken of kinderen naar huis gestuurd worden. Dit zal alleen in uiterste gevallen gebeuren. 

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Op basisschool de Vijf Hoeven wordt gewerkt met leerstofjaarklassen. Groep 1/2 is hierop een uitzondering. Zij zitten gecombineerd in een groep. Binnen onze school werken twee combinatiefunctionarissen, die ons voorzien van beweeglessen binnen onze school. Gezien ons sportieve beleid verzorgen zijn 3 van de 5 dagen de beweeglessen. De andere twee dagen nemen onze leerkrachten de les voor hun rekening. Ook zij zijn hier allen in geschoold. Op deze manier kunnen we 5 dagen per week een gymles verzorgen aan onze leerlingen en geven we invulling aan ons sportieve beleid.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Basisschool de Vijf Hoeven wordt aangeduid als een smalle ondersteuningsschool. U kunt hierover meer lezen in ons ondersteuningsprofiel 2016-2018.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Hiervoor verwijzen we naar het schoolplan. 

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Het is mogelijk dat de school extra aanbod organiseert voor het jonge kind. Die extra aandacht is bijvoorbeeld beschikbaar in samenwerking met de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of in de groepen 1 en 2 van de basisschool. Het doel is om te zorgen voor een goede start op de basisschool.

Terug naar boven