Informatie naar ouders
We vinden het belangrijk dat ouders goed geïnformeerd worden en dat er voldoende mogelijkheden zijn om wederzijdse betrokkenheid te tonen. Dit gebeurt op verschillende manieren:
1. Door mondelinge en schriftelijke informatie en persoonlijk contact over de kinderen;
2. Door ouderhulp bij verschillende activiteiten: Ouders die op school helpen bij allerlei activiteiten die ons onderwijs ondersteunen, zoals: helpen bij creatieve activiteiten, bij de Koningsspelen, bij activiteiten in de klas of als lid van de Ouderraad.
Ouders die meedenken en beslissen over de opzet, inhoud en organisatie van het onderwijs op school als lid van de medezeggenschapsraad.
3. Door interne informatiestromen:
- De schoolgids; waarin een beeld van De Achtbaan wordt gegeven.
- De kalender; met alle belangrijke data en gegevens over het betreffende schooljaar.
- De Aandacht; de nieuwsbrief waarin iedere maand nieuws en informatie over activiteiten opgenomen wordt.
- De website
- Parro ouderapp; dit schooljaar is gestart met de Parro ouderapp. Parro draagt bij aan ouderbetrokkenheid en een betere communicatie tussen ouders en leerkracht in een veilige omgeving. Via Parro heeft iedere ouder alle belangrijke en leuke informatie bij de hand, netjes verzameld in één app.
4. Oudergesprekken
We starten het schooljaar na ongeveer 8 weken met een startgesprek. De leerlingen van groep 6, 7 en 8 zijn aanwezig bij dit startgesprek.
Het doel van dit gesprek is kennismaken, verwachtingen van het schooljaar en het leerproces van het kind naar elkaar toe uit te spreken en eventuele zorg die het kind nodig heeft te bespreken.
Twee keer per jaar, in maart en juli, wordt voor alle leerlingen van groep 2 t/m 8 een rapport gemaakt. De leerlingen van groep 1 krijgen in juli een rapport.
De leerlingen van groep 7 en 8 hebben in februari een adviesgesprek over het voortgezet onderwijs.
Naar aanleiding van het rapport in maart, wordt een rapportgesprek gevoerd met de ouders van de leerlingen van groep 2 t/m 6. Tijdens dit gesprek bespreken we de ontwikkeling van uw kind.
Aan het einde van het schooljaar vindt er soms een gesprek over het tweede rapport plaats. U kunt zelf aangeven hier behoefte aan te hebben of de leerkracht kan u uitnodigen voor een gesprek.
U vindt de data voor de gesprekken in de jaarkalender.
Indien u eerder behoefte heeft aan een gesprek met de leerkracht, kunt u uiteraard altijd een afspraak maken.