Vervoer naar school
Wij stimuleren de kinderen, daar waar het kan, om zelfstandig met eigen of het openbaar vervoer naar school te komen. Kinderen die niet zelfstandig kunnen reizen of voor wie de afstand te groot is, kunnen van gesubsidieerd leerlingenvervoer gebruik maken. U kunt bij de gemeente van de woonplaats van de leerling een formulier krijgen om leerlingenvervoer aan te vragen. De schoolverklaring die meegezonden moet worden bij deze aanvraag kunt u door school laten invullen. Bij vervoersproblemen neemt u eerst contact op met het vervoersbedrijf en pas daarna met de school. U kunt ook contact opnemen met de ambtenaar die in uw gemeente gaat over het leerlingenvervoer.
Medicijnen
Onze school handelt volgens het protocol medicijnverstrekking. Als uw kind medicijnen nodig heeft tijdens schooltijd is het belangrijk dat u dit goed doorgeeft. Zonder uw schriftelijke verklaring mogen wij geen medicatie verstrekken. Medicijngebruik van uw kind moet gemeld worden op het meldingsformulier medicatie. Op dit formulier vult u in welke medicijnen uw kind moet krijgen, in welke hoeveelheid en op welk tijdstip. Als ouders bent u verantwoordelijk voor het medicijngebruik van uw kind en zorgt u zelf dat de medicijnen die uw kind nodig heeft bij de betreffende groep of klas komen, liefst in de originele verpakking en met etiket. Geef nooit medicatie aan uw kind mee! Iedere klas heeft een afsluitbaar medicijnkastje.
Mobiele telefoons
Het gebruik van mobiele telefoons door leerlingen is tijdens schooltijd niet toegestaan. Als uw kind een mobiele telefoon meeneemt naar school dan wordt deze bij binnenkomst uitgezet en bij de leerkracht in bewaring gegeven. Aan het eind van de schooldag kan de telefoon weer meegenomen worden.
Gymkleding
Voor de gymles is het van belang dat de kinderen comfortabele (sport)kleding dragen en (stevige) gym-/sportschoenen voor in de gymzaal. Wij stimuleren het opfrissen/douchen na afloop van de gymles. Hiervoor heeft uw kind een handdoek van thuis nodig.
Groene schoolpleinen
In het voorjaar van 2022 zijn twee nieuwe groenen schoolpleinen gerealiseerd. Om te voorkomen dat er teveel zand de school binnenkomt, is de afspraak is dat alle leerlingen in school ander schoeisel dragen dan tijdens het buitenspelen. Uw kind heeft op school daarom extra schoenen nodig. Het is ook mogelijk om sloffen te dragen in de klas. De leerkracht zorgt dat de schoenen worden omgewisseld bij de deur van de klas. In de klas staat een speciale bak waar de kinderen hun schoenen in kunnen doen.
Verjaardag
Het vieren van de verjaardag vindt in de klas plaats met leerkracht en klasgenoten. Graag wel even met de leerkracht het moment afstemmen. Als gezonde school zien wij graag een gezonde traktatie.
Verzekering
U moet uw kind zelf verzekeren. Beschadigingen aan eigendommen van uw kind die ontstaan tijdens het spelen zijn niet op de schoolverzekering te verhalen. Als uw kind op school iets beschadigt doen we een beroep op uw eigen WA-verzekering. Bij gezamenlijke activiteiten, bijvoorbeeld een schoolreis of excursie, zijn de kinderen en de begeleiders (ook de ouders) collectief verzekerd door de school tegen ongevallen en Wettelijke Aansprakelijkheid (WA).
Informatie voor gescheiden ouders
Wij vinden het belangrijk om altijd beide ouders goed te informeren over de ontwikkeling van hun kind, ook als ze gescheiden zijn. Daarom kunnen allebei de ouders verslagen van besprekingen, een uitnodiging voor een gesprek, vieringen en dergelijke ontvangen, mits van beide ouders de (e-mail)adressen op school bekend zijn.
In het belang van uw kind voeren wij de oudergesprekken het liefst met beide ouders gezamenlijk. Het rapport wordt altijd in enkelvoud aan uw kind meegegeven.
Als wij uw handtekening nodig hebben voor bijvoorbeeld de aanmelding of toestemming voor het verstrekken van informatie over uw kind aan derden, leggen wij dit voor aan de ouder waar het kind de meeste tijd doorbrengt (het vaste woonadres). Wij gaan er daarbij vanuit dat de handtekening van deze ouder gebeurt mét toestemming van de andere ouder. Mocht u willen dat beide ouders op de hoogte worden gesteld dan kunt u dat bij de leerkracht van uw kind kenbaar maken. Voor het ondertekenen van officiële documenten zoals bijvoorbeeld de TLV-verklaring en het ontwikkelingsperspectiefplan (OPP) vragen wij van beide ouders een handtekening. Wij sluiten hiermee aan bij het advies dat de PO-raad hierover geeft.
Privacy
Wij gaan zorgvuldig om met de privacy van onze leerlingen volgens de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming). De school heeft leerlinggegevens nodig om leerlingen goed onderwijs te bieden en te begeleiden. Ook voor de administratieve organisatie van de school slaan we leerlinggegevens op. De meeste leerlinggegevens komen van de ouders (zoals bij de inschrijving op school), maar ook leerkrachten en ondersteunend personeel leggen gegevens vast over de leerlingen (bijvoorbeeld cijfers en vorderingen).
We registreren ook leerlinggegevens, zoals medische informatie (diagnose van dyslexie of ADHD), als dat nodig is voor de juiste begeleiding van een leerling. De school maakt ook gebruik van digitaal leermateriaal. De leveranciers van die leermaterialen ontvangen een beperkt aantal leerlinggegevens, bijvoorbeeld gegevens die nodig zijn om een leerling te identificeren. Met de leveranciers van deze leermiddelen zijn duidelijke afspraken gemaakt over het gebruik van de gegevens die ze van school krijgen. Een leverancier mag de leerlinggegevens alleen gebruiken als wij daar toestemming voor geven.
De leerlinggegevens worden op school opgeslagen in het digitale administratiesysteem en leerlingvolgsysteem (ParnasSys). Het programma is beveiligd en de toegang tot de persoonsgegevens is beperkt tot medewerkers van onze school.
In het Privacyreglement Leerlinggegevens (te vinden op de website van onze school) staat hoe de school omgaat met haar leerlinggegevens, en wat de rechten zijn van ouders en leerlingen. Elk schooljaar vragen wij u de privacy-voorkeuren in de Parro-app te controleren en te bevestigen dat deze actueel zijn. Natuurlijk kunt u voor vragen ook contact opnemen met onze school.
Foto en film
Op school worden bij bepaalde activiteiten foto- of filmopnamen gemaakt om ze op school aan de leerlingen en soms ook aan ouders te tonen. Bij de start van elk schooljaar vragen wij u via Parro hiervoor toestemming te geven. De toestemming kan op elk moment door u weer ingetrokken worden.
Voor deskundigheidsbevordering van onze medewerkers kunnen ook filmopnamen gemaakt worden. Bijvoorbeeld voor SVIB (School Video Interactie Begeleiding), een van onze begeleidingsmethodieken die wij hanteren om het onderwijs zo goed mogelijk af te stemmen op de leerlingen. Mocht SVIB worden ingezet voor een begeleidingsvraag rondom een specifieke leerling, dan vragen wij ouders vooraf om toestemming voor filmopnamen. Deze beelden zijn uitsluitend voor intern gebruik en zullen na gebruik gewist worden.
Uitgangspunt is dat ouders zelf geen foto- of filmopnames maken in de klas en op school. Bij bijzondere gelegenheden zoals Sinterklaas, schoolreis, sportdag worden door de school foto- of filmopnames gemaakt die, voor zover er toestemming van de ouders is, kunnen worden vertoond in de klas of in de Parro-app. Wanneer door ouders opnames van leerlingen worden gemaakt gedurende schooltijd spreken wij ouders hier persoonlijk op aan. In onze huisregels is opgenomen dat het wettelijk verboden is foto’s en filmpjes openbaar maken zonder toestemming van de personen die daarop te zien zijn. Verdere informatie kunt u vinden in het protocol beeldopnamen op de website.