Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare scholen: <b>alle basisscholen</b><br /> <a href="https://achtergrondinformatie.vensters.nl/p/VenstersPO/6192449487635156" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.
TussenSchoolse Opvang (TSO)
Onze school werkt met het rooster ‘andere schooltijden’. De middagpauze duurt daardoor drie kwartier. Voor de middagpauze biedt de school tussenschoolse opvang (TSO) aan. Dit is niet verplicht, uw kind mag in de middagpauze ook naar huis. Wel kiezen we ervoor dat de leerlingen of alle dagen thuis eten óf alle dagen op school eten. Er zijn geen lossen TSO dagen mogelijk. De kosten die de school maakt voor het aanbieden van de TSO, moet u per kind aan ons betalen. Onze school / INOS maakt dus geen winst op het aanbieden van TSO.
De kosten voor de tussenschoolse opvang (overblijven) staan los van de vrijwillige ouderbijdrage. De kosten voor de tussenschoolse opvang bedragen op onze school € 160,00 voor de kleuters en € 200,00 voor groep 3 t/m 8.
De opvang wordt verzorgd door overblijfkrachten. Dit kunnen pedagogisch medewerkers, hulpouders en/of vrijwilligers zijn. Zij zijn in het bezit van een basis EHBO-certificering. Het TSO-team werkt met dezelfde schoolafspraken over hoe je met elkaar omgaat en hebben een goed contact met elkaar en de leerkrachten.
Hoe gaat het in zijn werk?
De leerlingen lunchen in de eigen klas met de eigen leerkracht. Daarvoor of daarna is er buitenspeeltijd onder begeleiding van het TSO-team. De inzet is dat er per 25 leerlingen één medewerker aanwezig is tijdens het overblijven.
Kosten van TSO / termijnkeuze
Wij verzoeken het bedrag voor TSO in één termijn te betalen, en wel uiterlijk 31 januari van het schooljaar. Mocht u liever het bedrag in meerdere termijnen willen betalen, dan geeft u dit aan bij de school en zal de school met u een andere betalingsregeling afspreken. Als u gebruik maakt van TSO zijn dit verplichte kosten (dit in tegenstelling tot de vrijwillige ouderbijdrage). Bij wanbetaling (de TSO betaling is niet voldaan vóór afgesproken datum) sturen wij u vanuit de centrale financiële administratie van INOS een herinnering. Indien nodig zijn wij genoodzaakt een deurwaarder in te schakelen. De eventuele extra kosten die INOS dan moet maken, zijn voor rekening van de wanbetaler.
Schoolstartpakket | Breda pas vanuit de gemeente Breda
U kunt een bijdrage uit het schoolstartpakket bij de gemeente aanvragen. Dit is een tegemoetkoming in uw kosten voor schoolgaande kinderen. Bijvoorbeeld voor een computer, fiets, schoolreisje, boeken, schoolspullen en excursies. U kunt deze bijdrage ook gebruiken om de kosten voor TSO te betalen. Daarnaast is er de BredaPas, dit is een kortingspas. Woont u in Breda en heeft u een laag inkomen dan kunt u de gratis BredaPas aanvragen. Bij vertoon van de Bredapas krijgt u een korting van 25% op het totaalbedrag.werken wij samen met Kober.
Voor de leerlingen die gebruik maken van de TSO werken we in 3 shifts.
Shift 1: 11.20 - 11.50 uur Groep 1-2
Shift 2: 11.55 - 12.25 uur Groep 3-4-5
Shift 3: 12.30 - 13.00 uur Groep 6-7-8
Er zit steeds 5 minuten tussen zodat we de transfer van en naar de klas rustig kunnen laten verlopen. Op deze manier creëren we ook ruimte voor een overdracht tussen Kober en de leerkrachten.
Voor leerlingen die thuis lunchen hanteren we de volgende tijden:
Shift 1: 11.20 - 12.05 uur Groep 1-2
Shift 2: 11.55 - 12.40 uur Groep 3-4-5
Shift 3: 12.15 - 13.00 uur Groep 6-7-8
Meldcode INOS
Helaas is het soms realiteit dat kinderen te maken krijgen met huiselijk geweld en/of kindermishandeling. Scholen zijn sinds 2013 wettelijk verplicht om een Meldcode te hanteren. Zo kunnen zij sneller en beter ingrijpen bij vermoedens van kindermishandeling. Dat hoort tot de verantwoordelijkheid van alle medewerkers van INOS.
Ik ben, omdat wij zijn! Wij geloven dat wij allemaal samen zorg dragen voor onze leerlingen: ouders/verzorgers en school. Wij zijn alert op signalen die kunnen duiden op huiselijk geweld en/of kindermishandeling. Onze medewerkers reageren assertief op deze signalen. De meldcode is bedoeld ter ondersteuning. Zo weet iedereen wat vastgelegd wordt en welke stappen worden verwacht bij signalen van huiselijk geweld of kindermishandeling en welke ondersteuning daarbij voor handen is. De meldcode maakt onderdeel uit van het schoolveiligheidsplan van Kbs Helder Camara.