De Oude Vaart

Tamarindestraat 4 4537 XH Terneuzen

  • Schoolfoto van De Oude Vaart
  • Schoolfoto van De Oude Vaart
  • Schoolfoto van De Oude Vaart

In het kort

Toelichting van de school

Welkom in het Schoolvenster van Kindcentrum De Oude Vaart. Dit Venster geeft u informatie over ons onderwijs; de resultaten en de organisatie. De gegevens zijn afkomstig van DUO, de Inspectie en de school. Zo biedt dit Schoolvenster u betrouwbare en genuanceerde informatie over de schoolprestaties. 

Onze missie is goed onderwijs te bieden in een uitdagende, respectvolle, sociale en veilige omgeving.

Voor meer informatie kunt u kijken op onze website: www.deoudevaart.nl

Wij heten u en uw kind van harte welkom!

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • samen in ontwikkeling
  • respect en vertrouwen
  • kwalitatief goed onderwijs
  • verantwoordelijkheid
  • ontwikkeling 0-13 jaar

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Kindcentrum De Oude Vaart is gesitueerd op de grens van twee wijken. Aan de ene kant de wijk 'Triniteit' en aan de andere kant de wijk 'Oude Vaart'. Het grootste aantal van de kinderen komt uit deze wijken, maar het kindcentrum trekt kinderen uit alle delen van de stad Terneuzen aan. Het Taal Expertisecentrum (=TEC) is met ingang van schooljaar 23-24 geïntegreerd in het kindcentrum.

Basisschool De Oude Vaart telt ongeveer 250 leerlingen. De leerlingen zijn verdeeld over 11 groepen (8 reguliere groepen en 3 TEC-groepen). Er wordt gewerkt met het concept co-teaching, wat inhoud dat er (gedeeltelijk of geheel) twee onderwijsprofessionals voor de groep staan.

Onze jongste kleuters starten in een peuter-kleutergroep. Binnen deze kleine, overzichtelijke aanvangsgroep sluiten peuters van bijna 4 en hun juf, vier ochtenden per week aan, om samen te leren en te ontwikkelen.  

In het schoolgebouw is tevens een Kinderdagverblijf (KDV), een Peuterspeelzaal (PSZ) en een Buitenschoolse opvang (BSO) gevestigd. Deze worden verzorgd door Stichting Kinderopvang Zeeuws Vlaanderen.

Daarnaast is onze school aangesloten bij de Vereniging BSOS (Basisscholen Onderwijs Schipperskinderen). Een onderdeel hiervan is het LOVK (Landelijk onderwijs aan varende kleuters). Deze kleuters worden geïntegreerd in onze kleutergroepen. De ligplaatsschool De Groene Zwaan is gehuisvest in onze school.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
223
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

Op school kunnen we te maken krijgen met het overlijden van kinderen, ouders, teamlid of anderen in de nabijheid van de school. Daar gaat vaak veel verdriet en emotie mee gepaard. Voor dit soort trieste situaties hebben we het rouwprotocol opgesteld. In het rouwprotocol staat welke stappen we nemen na de melding van overlijden, wie verantwoordelijk is voor contact, hoe ouders en kinderen ingelicht worden en vele andere zaken. Het Rouwprotocol is op school aanwezig.

Terug naar boven