Bonifatiusschool

Kapelweg 15 9561 GA Ter Apel

  • Schoolfoto van Bonifatiusschool
  • Schoolfoto van Bonifatiusschool
  • Schoolfoto van Bonifatiusschool
  • Schoolfoto van Bonifatiusschool
  • Schoolfoto van Bonifatiusschool

In het kort

Toelichting van de school

De Bonifatiusschool vormt, samen met de peutergroep (2-4 jaar) en de Buitenschoolse Opvang, Bonifatius Opvang en Onderwijs Zo kunnen we een doorgaande lijn en continuïteit bieden in de ontwikkeling van kinderen van 2 t/m 12 jaar. In onze school staat het kind centraal. Kinderen en ouders worden nauw betrokken bij alle stappen die gezet worden in het leer- en ontwikkelproces.

De kinderen binnen Bonifatius Opvang en Onderwijs leren op basis van gepersonaliseerd leren. Dit houdt in dat we onderwijs bieden waarbij ieder kind uitgedaagd wordt het maximale uit zichzelf te halen. Door vanuit aansprekende thema's te werken is ons onderwijs boeiend en betekenisvol voor alle kinderen. Daarnaast is er binnen de thema's veel aandacht voor kunst en cultuur zoals muziek, dans, theater, tekenen en beeldende vorming. Ook vinden er regelmatig buitenlessen plaats, waarbij kinderen spelend en bewegend werken aan de gestelde leerdoelen. Met de kinderen worden regelmatig leergesprekken gevoerd over hun leerproces, waarin aandacht is voor de zaken die al goed gaan en zaken waar ze nog iets te leren hebben. Ook komen hierin hun talenten en ambities aan de orde. Hierdoor leren kinderen hoe ze hun eigen leerproces beter kunnen sturen en raken ze gemotiveerd om hieraan te werken.

Binnen onze opvang vinden we het belangrijk dat er een fijne en ontspannen sfeer is met volop ruimte om binnen en buiten te spelen, te ontdekken en te ontwikkelen. Hierbij doen wij veel aan kunst-, sport- en spelactiviteiten. In de vakanties wordt er een boeiend vakantieprogramma samengesteld waar kinderen aan deel kunnen nemen. Ook worden er na schooltijd diverse naschoolse activiteiten aangeboden in het kader van de Verrijkte Schooldag. Kinderen kunnen hier kosteloos aan deelnemen.

Binnen Bonifatius Opvang en Onderwijs stimuleren we de kinderen om positief met elkaar om te gaan. We leren de kinderen samenwerken, samen spelen, met elkaar in gesprek te gaan, elkaar te helpen en conflicten op te lossen.

Wilt u een keer de sfeer komen proeven of nader kennismaken? U bent van harte welkom voor een rondleiding en een kennismakingsgesprek. U kunt hiervoor een afspraak maken met de directeur. Hij/zij is bereikbaar via de mail op bonifatiusschool@primenius.nl of telefonisch op 0599-581890. We heten u van harte welkom.

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Betekenisvol onderwijs
  • Betrokkenheid en welbevinden
  • Kunst en cultuur
  • Gemoedelijke sfeer
  • Positiviteit

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

In schooljaar 2023-2024 zitten er bij de start van het schooljaar ongeveer 20 peuters (2-4 jaar) en 105 basisschoolleerlingen (4-12 jaar) op de Bonifatiusschool Opvang en Onderwijs. We werken in schooljaar 2023-2024 met de volgende groepen: een peutergroep (2-4 jaar), een groep 1-2, een groep 3-4, een groep 5-6, een groep 7-8. Voor en na schooltijd hebben we een groep BSO ter grootte van 10 tot 25 kinderen.


Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
101
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

Wij hebben een hele gezellige voor- en naschoolse opvang in de school. Al vanaf 7.00 uur 's ochtends vangen we kinderen op.

Na schooltijd vangen we uw kind op tot 18.00 uur

Voor meer informatie over onze buitenschoolse opvangen verwijzen we graag naar https://www.primenius.nl

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Goed leren kan alleen als een kind zich veilig voelt op school, als het zichzelf kan zijn. Scholen hebben daarom regels, plannen en programma’s om het gevoel van veiligheid te vergroten. Zo wordt de veiligheid van een leerling, een klas of de hele school in de gaten gehouden. Wat de school doet en hoe de omgeving en ouders hierbij worden betrokken, dat kan alleen de school je vertellen.

Terug naar boven