IKC De Poel Langeraar
Sportlaan 19 - 21 2461 NK Ter Aar
- basisonderwijs
- Rooms-katholiek
- Overige
- 263 leerlingen
In het kort
Toelichting van de school
Hartelijk welkom bij basisschool Aeresteijn als onderdeel van IKC De Poel
U kunt hier een virtueel kijkje nemen in onze school.
Voor een duidelijker beeld en nog meer informatie verwijzen wij u naar onze website: www.aeresteijn.nl
Uiteraard bent u ook welkom om de school in ons IKC in het echt te komen bekijken.
U kunt een e-mail sturen naar [email protected] of bellen naar 0172-602548.
We maken graag een afspraak om u rond te leiden in onze school waar we trots op zijn.
SPO WIJ de Venen
Onze school maakt deel uit van Stichting Primair Onderwijs WIJ de Venen.
Bij WIJ de Venen staat de WIJ voorop. WIJ staan met beide benen op de grond en kijken met een open blik naar de wereld.
Onze scholen zijn stevig geworteld in het Randstedelijke Groene Hart. Je vindt er de vertrouwdheid van de eigen buurt, de weidsheid van het landschap en de nabijheid van grote steden.
WIJ bieden plaats aan álle kinderen.
WIJ bieden samen GOED onderwijs, gebaseerd op: Groeien, Ontwikkelen, Ervaren en Delen.
In de gemeente Nieuwkoop:
IKC de Poel – Langeraar (voorheen basisschool Aeresteijn)
Basisschool Antonius - Noorden
Maranathaschool - Nieuwkoop
Basisschool De Rietkraag - Nieuwkoop
IKC De Vaart - Ter Aar
Daltonschool De Diamant - Zevenhoven
SWS De Veenvogel - Nieuwveen
In de gemeente Kaag en Braassem:
IKC Ter Does - Hoogmade
IKC Het Woud - Rijnsaterwoude
IKC De Lei - Leimuiden
SWS De Wereldweide - Woubrugge
In de gemeente Alphen aan den Rijn:
Basisschool Johannes Post - Hazerswoude Dorp
Basisschool De Tweeklank - Hazerswoude Rijndijk
Bij SPO WIJ de Venen werken ongeveer 300 medewerkers, zij verzorgen eigentijds onderwijs voor ongeveer 3000 leerlingen.
Organisatie en aansturing
WIJ de Venen is een stichting. De statuten staan gepubliceerd op de website. De directeuren en het managementteam van het bestuursbureau werken met het College van Bestuur samen in het WIJ de Venenoverleg, waarin beleidsvoorbereiding, informatieverstrekking en afstemming plaatsvindt. Het College van Bestuur is het bevoegd gezag van WIJ de Venen en bestaat uit één persoon, mevrouw J. Rook. Het College van Bestuur legt formeel verantwoording af aan de raad van toezicht. De raad van toezicht, bestaande uit zes leden, is verantwoordelijk voor het intern toezicht binnen WIJ de Venen en het werkgeverschap voor de bestuurder. De raad van toezicht geeft goedkeuring aan de belangrijke beleidsdocumenten en adviseert het bestuur op alle beleidsterreinen.
Missie en kernwaarden
In 2022 heeft WIJ de Venen de nieuwe strategisch koers voor 2022-2026 opgesteld.
Onze missie is: ‘Samen Beter voor GOED onderwijs’. Dat wordt vormgegeven door: ons onderwijs op de scholen aan onze leerlingen de samenwerking binnen teams op scholen door gezamenlijk inhoud en uitvoering te geven aan schooljaarplannen de samenwerking binnen de stichting door inhoudelijke en strategische samenwerking van directeuren in directie-overleggen en werkgroepen, door samenwerking tussen directeuren en adviseurs van het bestuursbureau, door het netwerk intern begeleiders, het netwerk I-coaches en de leerteams de samenwerking met kinderopvangorganisaties en het realiseren van Integrale Kindcentra de samenwerking met besturen in de regio voor passend onderwijs en personele vraagstukken de samenwerking met de drie gemeenten.
In de aankomende jaren wordt het begrip GOED, welke voorkomt uit de kernwaarden Groeien, Ontwikkelen, Ervaren en Delen, verder gedefinieerd in professionele dialoog. De gehele strategische koers is te lezen op de website van WIJ de Venen:www.wijdevenen.nl
Anneke Zantboer, directeur
Missie en visie
Kenmerken van de school
Hoeveel leerlingen zitten op deze school?
Toelichting van de school
In het jaar 2024-2025 werken wij met twee kleutergroepen, twee groepen 2/3, een groep 4, een groep 4/5, een groep 5; een groep 6; twee groepen 7 en een groep 8.
Daarnaast hebben wij extra begleiding voor kinderen van de groepen vijf tot en met acht, die meer ondersteuning nodig hebben op de basisvaardigheden.
Ook is er extra begleiding voor kinderen die meer uitdaging nodig hebben.
We zijn de enige school in het mooie dorp Langeraar en we werken er hard en met plezier aan om alle kinderen van Langeraar en Papenveer een plaats te bieden op Aeresteijn en ze een passend onderwijsaanbod te geven.
Op onze school en binnen stichting WIJ de Venen willen we inclusiever onderwijs realiseren. Wij geloven dat ouders en school samen kunnen kijken naar kansen en mogelijkheden om kinderen thuis nabij onderwijs te geven.? Voorziet u dat uw kind meer nodig heeft om in het basisonderwijs te kunnen ontwikkelen? Of wordt dit door betrokken externen geadviseerd? Onze deur staat open; neem contact op om samen te verkennen wat mogelijkheden zijn.?
We zien graag dat kinderen met plezier en een hoge betrokkenheid de basisschooltijd doorlopen en dat ze uiteindelijk met een goede basis in het vervolgonderwijs terecht komen op het niveau wat bij ze past.
We werken vanuit het gedachtegoed van Gert Biesta dat het aanleren van basisvaardigheden en kennis (kwalificatie) in evenwicht moet zijn met het aanleren van de waarden en normen van de maatschappij waarin de kinderen leven zodat ze zich kunnen tot ontwikkelen een volwaardig lid van onze cultuur (socialisatie) én dat ze hun eigen kwaliteiten, tekortkomingen kennen om te kunnen bepalen hoe zij als individu kunnen ontwikkelen (subjectificatie).
Verdeling naar leerjaar en leeftijd
Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.
Schooltijden en opvang
Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.
Veelgestelde vragen
Handige informatie
Waar wonen de leerlingen van deze school?
Sociale veiligheid op deze school
Toelichting van de school
De Inspectie van het Onderwijs heeft een aantal inspecteurs aangewezen als vertrouwensinspecteurs. Bij deze functionaris kan men terecht voor klachten over seksuele intimidatie en seksueel misbruik; lichamelijk geweld; grove pesterijen; discriminatie en radicalisering. De vertrouwensinspecteur is tijdens kantooruren bereikbaar op 0900-1113111 (lokaal tarief). Hij/zij zal de klachten niet zelf behandelen,maar zal adviseren en informeren. Zo nodig kan de vertrouwensinspecteur ook begeleiden in het traject naar het indienen van een formele klacht of het doen vanaangifte.