PassePartout

van Wevelickhovenstraat 5 5931 KS Tegelen

Schoolfoto van PassePartout

Het team

Toelichting van de school

Het team op PassePartout bestaat uit:

  • 17 groepsleerkrachten
  • Orthopedagoog
  • Een conciërge
  • Een administratieve kracht
  • Een interieurverzorgster
  • Ambulante begeleiding (gedragsspecialist, lichamelijke beperkingen en motorische problemen)
  • Diverse vrijwilligers
  • Stagiaires Pabo en onderwijsassistenten
  • Onze school heeft een managementteam (MT) bestaande uit de directeur en twee teamleiders voor de onder- en bovenbouw. Samen vormen zij de dagelijkse leiding op PassePartout

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Vervanging bij afwezigheid 

Vervanging op dag 1 van afwezigheid (indien ochtends pas bekend):

a Opdelen van de groep over de units 1 t/m 4 indien een leerkracht die ziek is uit een van deze units komt;

b Opdelen van de groep over de units 5 t/m 8 indien de leerkracht die ziek is uit een van deze units komt.

c Voor alle leerlingen is ten alle tijden duidelijk bij welke leerkracht ze worden opgevangen en wat van ze verwacht wordt. De leerkrachten hebben een lijst met de verdeling in de groepsklapper

Als er op dag 2 van de ziekmelding geen vervanger beschikbaar is:

a De betreffende groep blijft op dag 2 thuis;

b Indien deze groep al vaker thuis is moeten blijven i.v.m. meerdere ziekmeldingen van de leerkracht uit deze groep,  wordt via een roulatiesysteem (bijgehouden door het MT) bepaald welke groep er thuis blijft;

c De informatie voor ouders en team over het thuislaten van een groep wordt tenminste 12 uur voorafgaande aan via ISY gedeeld met ouders. Het MT is hiervoor verantwoordelijk.

Als er twee leerkrachten tegelijkertijd ziek zijn en in dezelfde units ( 1 t/m 4 of 5 t/m 8) werkzaam zijn gaan we als volgt te werk:

a Op dag 1 worden ouders via ISY geïnformeerd over het feit dat de eigen groepsleerkracht ziek is, dat hier geen vervanging voor is en dat er buiten de eigen leerkracht nog een leerkracht ziek is waardoor het niet verantwoord en onmogelijk is om twee groepen over de andere groepen te verdelen. 

b Ouders wordt via ISY gevraagd, daar waar mogelijk, hun kind thuis te laten. Kinderen die niet door ouders opgevangen kunnen worden, worden verdeeld over de units 1 t/m 4 of 5 t/m 8.

Als er op dag 2 van de ziekmelding wederom geen vervanger beschikbaar is:

a De betreffende groep(en) blijft op dag 2 thuis;

b Indien deze groep al vaker thuis is moeten blijven i.v.m. meerdere ziekmeldingen van de leerkracht uit deze groep,  wordt via een roulatiesysteem (bijgehouden door het MT) bepaald welke groep er thuis blijft;

c De informatie voor ouders en team over het thuislaten van een groep wordt tenminste 12 uur voorafgaande aan via ISY gedeeld met ouders. Het MT is hiervoor verantwoordelijk

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

We hebben voor dit onderdeel geen gegevens (ontvangen).

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Op basisschool PassePartout spelen en leren kinderen binnen een mentorgroep en binnen units. Het kind zit in de mentorgroep bij een eigen leerkracht en speelt en leert samen met andere kinderen. Indien het passender is voor de ontwikkeling van het kind, zal het kind binnen de unit aansluiten op een ander niveau voor bv rekenen, lezen of taalverzorging. Mocht de onderwijsbehoefte een nog passender stap vragen, dan zal het kind unitoverstijgend werken voor bv rekenen, lezen of taalverzorging.

Voor schooljaar 2023-2024 betekent dat we werken met 4 units:

Unit 1-2

Unit 3-4

Unit 5-6

Unit 7-8

De mentorgroepen zijn:

Groep 1-2A 

Groep 1-2B 

Groep 1-2C

Groep 1-2D

Groep 3

Groep 3/4

Groep 4

Groep 5

Groep 6

Groep 6/7

Groep 7

Groep 8

Indien we vraag hebben naar extra expertise zullen we dit in samenspraak doen met ouders. Tijdens samenwerking met externe partners zullen we de privacy waarborgen.  Zie link: waarborgen van de privacy


Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen
  • Groepsdoorbrekende niveaugroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Elk schooljaar volgen kinderen op PassePartout tenminste 940 lesuren. Hiermee bieden wij de kinderen in 8 schooljaren 7520 lesuren aan en voldoen hiermee aan de wettelijke normen. Een kind op de basisschool moet het volgende aantal uren onderwijs krijgen: de eerste 4 schooljaren (onderbouw): minimaal 3.520 uur; de laatste 4 schooljaren (bovenbouw): 3.760 uur. Over 8 schooljaren is dit minimaal 7.520 uur. De overgebleven 240 uur mogen scholen zelf verdelen over de onderbouw en de bovenbouw.

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Zie Schoolondersteuningsprofiel.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Structureel zijn er overlegmomenten gepland met alle betrokkenen rondom onze leerlingen (teamleiders, leerkrachten, onderwijsondersteuners, orthopedagoog en ambulant begeleiders) om de ondersteuningsbehoeften van onze leerlingen goed te monitoren en waar mogelijk preventief te handelen, zodat de leerlingen zo optimaal mogelijk ondersteund kunnen worden binnen de mogelijkheden van onze school voor nu en in de toekomst. 

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

We werken binnen ons gebouw samen met Kinderopvang Spring bestaande uit een peuteraanbod en een kinderdagverblijf. Peuters en kleuters kunnen elkaar ontmoeten in de centrale middenruimte. Wij spelen en werken samen vanuit thema’s  onder begeleiding van pedagogische medewerkers en leerkrachten.

Samen met de pedagogische medewerkers van het peuteraanbod, zorgen we voor een geleidelijke overstap naar de basisschool door een zogenaamde warme overdracht: een eerste kennismaking aan de hand van de eigen bekende juf naar de nieuwe kleuterklas. Voor de start op de basisschool vindt er een intakegesprek met ouders plaats en daar waar nodig is, kunnen er met toestemming van ouder(s) verdiepte gesprekken en eventueel observaties plaatsvinden.

Met de ouder(s) worden vervolgens 2 oefenmomenten afgesproken waarna de kinderen kunnen starten in hun klas in unit 1-2. Ook met andere peuteraanbod en kinderdagverblijven wordt, met toestemming van ouders, informatie uitgewisseld. Dit gebeurt met als doel beeldvorming van uw kind zodat we zo goed als mogelijk is, kunnen aansluiten op de brede ontwikkeling van uw kind. Op school ligt het aanname beleid kleuters ter inzage.

In schooljaar 2023-2024 gaat bs PassePartout samen met peuteraanbod Baloe (Spring) aan de slag met het Visietraject "het jonge kind van 3 t/m 7 jaar". We streven hiermee naar een duidelijke doorgaande lijn tussen peuteraanbod en de basisschool. 

Terug naar boven