Actualisatie gegevens
Aan het begin van het schooljaar wordt aan elke ouder, in verband met bereikbaarheid, gevraagd de contactgegevens te actualiseren.
Calamiteiten
Op de locatie is een document waarin wordt aangegeven wat we doen bij calamiteiten. Wanneer er een calamiteit is hebben we het volgende opvangadres: Landgoed De Camping Hoofdstraat 85a. De bedrijfshulpverleners zijn: Jonathan Bilder, Margriet Bilder, Geesje Drenth en André Toxopeus. Er wordt eens per jaar een (aangekondigde) brandoefening gehouden.
Eten en drinken
In de pauze eten en drinken we gezond. Dus geen koekjes en pakjes drinken, maar water, halfvolle melk of drinkyoghurt. De Gezonde School zetten we ook in 2024-2025 voort. We bieden de kinderen dagelijks schoolfruit en drinken aan in de eerste pauze, middels de subsidie van het Jeugd Educatie Fonds. Voor het eten in tweede pauze vragen we u ook om rekening te houden met gezonde voeding, dus bijvoorbeeld: volkoren of bruine boterhammen, volkoren knäckebröd, roggebrood of een mueslibol.
Gymkleding
Alle kinderen hebben een gymbroek met een shirt of een gympakje aan en gymschoenen. De gymschoenen mogen geen zwarte zolen hebben en in verband met hygiëne niet buiten worden gebruikt. Noteer eventueel de naam in de kleding en gymschoenen. De gymspullen gaan na elke gymles weer mee naar huis. Tijdens de gymles mogen de kinderen geen sieraden dragen. Het verzoek i.v.m. het omkleden is om op de dagen dat er gym is geen maillots en geen sieraden te dragen.
Hoofdluis
Om het probleem van hoofdluis onder controle te houden is het van belang dat u uw kind regelmatig controleert. Mocht u hoofdluis signaleren, geef dit dan door op school. Het luizenopsporingsteam (de lot-ouders) controleert de kinderen op school (in ieder geval na elke vakantie). Voorlichtingsmateriaal over de bestrijding van hoofdluis is op school te verkrijgen en op de website van de GGD te vinden.
Jeugdeducatiefonds
Geldzorgen thuis leiden bij kinderen tot stress, lagere schoolprestaties, minder welbevinden en een slechtere gezondheid. En uiteindelijk ook tot sociale uitsluiting als volwassene. Het Jeugdeducatiefonds zet zich via basisscholen voor deze kinderen in. Zo lopen ze geen achterstand op die ze later niet meer kunnen inhalen.
We strijden voor een wereld waarin álle kinderen zich maximaal kunnen ontwikkelen. Dat is nu niet het geval, omdat 1 op de 9 kinderen in Nederland opgroeit in 'relatieve armoede'. Hierbij gaan we uit van een inkomen van ouders onder de 150% van het ‘niet-veel-maar-toereikend’-criterium van het Sociaal en Cultureel Planbureau. Dit is het bedrag dat een huishouden minimaal nodig heeft voor basiszaken als voedsel, kleding, wonen, zorg en ontspanning. Zaken die voor leeftijdsgenoten vanzelfsprekend zijn, bijvoorbeeld een fiets, bijles, een bril of een schoolreisje, blijven voor deze kinderen onbereikbaar. Dat staat hun kansen op een fijne toekomst in de weg.
Ons belangrijkste doel is om de armoedespiraal van deze gezinnen te doorbreken. Daarom proberen we de ontwikkelingskansen van deze kinderen op allerlei manieren te vergroten. Door de basisschool in deze missie centraal te stellen en samen te werken met landelijke en lokale overheden, kunnen we de aanpak van kinderarmoede systematisch verbeteren. Dat is goed voor het kind, goed voor de ouders en goed voor onze samenleving.
https://www.jeugdeducatiefonds.nl/wie-zijn-wij
Tevredenheidspeilingen
Eens in de twee jaar voeren we op school, in de vorm van een enquête, tevredenheidspeilingen uit onder ouders, leerlingen en medewerkers van de school. De resultaten van deze peilingen zijn ter inzage beschikbaar. In 2022 heeft de laatste tevredenheidspeiling plaatsgevonden. Hierover is op de ouderavond een uitgebreide terugkoppeling gegeven. De leerlingen, ouders en personeelsleden zijn algeheel zeer tevreden over OBS De Zandplaat.
Verjaardagen
Als uw kind jarig is, mag er worden getrakteerd in de klas. Een kleine traktatie voldoet, bij voorkeur gezond; bijvoorbeeld groente en/of fruit in een leuk jasje of kleine porties van producten die niet te veel calorieën bevatten, zoals een rozijndoosje, een handje naturel popcorn, soepstengel, klein koekje of een minirolletje of zakje met kleine (suikervrije) snoepjes of dropjes. Wat ook kan is een klein cadeautje; zoals stuiterballen, potloden, fluitjes, stickers, kleurboekjes of bellenblaas.
Liever geen uitnodigingen voor een verjaardag in de school uitdelen.
WA-verzekering
Wij adviseren ouders een WA-verzekering af te sluiten, waardoor eventuele door hun kind veroorzaakte schade aan bijvoorbeeld attributen of materialen van derden gedekt is.