OBS De Meerwaarde

Diepenhorstweg 1 a 3291 GJ Strijen

  • Schoolfoto van OBS De Meerwaarde
  • Schoolfoto van OBS De Meerwaarde
  • Schoolfoto van OBS De Meerwaarde
  • Schoolfoto van OBS De Meerwaarde
  • Schoolfoto van OBS De Meerwaarde

Resultaten eindtoets

Alle leerlingen maken in groep 8 van de basisschool een eindtoets. De school kiest per schooljaar welke toets wordt gebruikt. Er zijn verschillende goedgekeurde eindtoetsen om uit te kiezen. Met de toets wordt gekeken hoeveel kennis de leerlingen hebben van taal en rekenen. De toets geeft een extra uitslag naast het schooladvies dat een leerling krijgt van de leerkracht.

Hoe gebruikt deze school tussentijdse toetsen?

Toelichting van de school

De tussenresultaten hebben een belangrijke plaats in het onderwijsproces. Binnen de school zijn er afspraken gemaakt over de vaardigheidsscores die behaald dienen te worden. 

Deze tussenresultaten worden gerealiseerd door het geven van goed onderwijs op onze school en het evalueren van resultaten van methode toetsen. 


Welk schooladvies kregen de leerlingen van deze school?

Toelichting van de school

Inventarisatie van de gegevens van onze leerlingen na drie jaar onderwijs in het VO leert dat 96% van onze leerlingen goed geadviseerd zijn op het moment van uitstroom van onze basisschool.
Weergave Schooladvies

Bron

Zitten de oud-leerlingen van deze school in het voortgezet onderwijs boven, op of onder hun schooladvies?

In groep 8 krijgt elke leerling van de basisschool een advies voor het voortgezet onderwijs dat past bij het niveau van deze leerling. De leerling stroomt vervolgens door naar het voortgezet onderwijs. In het derde jaar wordt gekeken welk niveau de leerling werkelijk heeft vergeleken met het niveau van het schooladvies. Dit wordt vertaald naar drie categorieën: boven, op en onder advies. Bijvoorbeeld: een leerling met schooladvies vmbo-b die in het derde jaar op het vmbo-k zit, zit boven advies. En een leerling met schooladvies havo/vwo die in het derde jaar op het havo zit, zit op advies. Wanneer deze leerling in het derde schooljaar op het vwo zit, zit hij/zij boven advies.
In het derde jaar

Bron

Sociale ontwikkeling

Hoe denkt deze school over sociale ontwikkeling?

De school hanteert 3 waarden: aardig,netjes, rustig. Aan de hand van deze waarden worden jaarlijks groepsregels opgesteld samen met de leerlingen. Wij zijn van mening dat we met elkaar verantwoordelijk zijn voor de opvoeding van onze kinderen."It takes a whole village to raise a child"

Kernwaarden uit de visie op sociale ontwikkeling

  • aardig
  • netjes
  • rustig

Wat zegt de inspectie over de school?

Toelichting van de school

Onze school heeft de waardering "GOED" van de inspectie van het onderwijs.
Het laatste inspectiebezoek dateert van 2022.
Juni 2022 heeft onze school voor de 3e keer het predicaat Excellente school uitgereikt gekregen. 

Terug naar boven