Basisschool De Firtel, een Jeelo school

Parklaan 24 6039 BD Stramproy

Schoolfoto van Basisschool De Firtel, een Jeelo school

In het kort

Toelichting van de school

Beste bezoekers, welkom op het School Venster van basisschool De Firtel,

Basisschool De Firtel biedt kinderen kansen. Ze mogen zich ontwikkelen tot zelfstandige, onafhankelijke mensen die vanuit hun eigen talenten en inzichten kunnen blijven groeien. 

De kernwaarden van onze school zijn: zorg voor jezelf, zorg voor de ander en zorg voor je omgeving.
Om onze kernwaarden zichtbaar te maken hebben we ervoor gekozen te werken volgens het Jeelo-concept. Dit houdt in dat we betekenisvol en projectmatig te werk gaan. De vakken worden in samenhang aangeboden. Ook dragen we ons steentje bij aan burgerschap. We werken met een aantal locale instanties samen, om allerlei verschillende groeperingen bij elkaar te brengen. Denk hierbij aan gehandicaptenzorg en het zorgcentrum voor bejaarden. 


MeerderWeert

Voor meer informatie per onderwerp verwijzen wij u naar onze website: www.MeerderWeert.nl onder het kopje ouders/schoolgids  

Inrichting Stichting MeerderWeert
Basisschool de Firtel valt onder de verantwoordelijkheid van Stichting MeerderWeert. De organisatorische inrichting van MeerderWeert (algemene informatie, bestuursfilosofie, raad van bestuur, raad van toezicht, administratie Amenso en GMR) kunt u terugvinden op de website van MeerderWeert onder het kopje 'MeerderWeert' en het kopje ouders/schoolgids/inrichting.   

Beleidsdocumenten en verantwoording
Op onze website onder het kopje MeerderWeert treft u de belangrijkste beleidsdocumenten: het koersplan, het jaarverslag en de jaarrekening.   

Speerpunten voor MeerderWeert
Ons koersplan 2019-2023, met als kernthema: ‘voor de vormgevers van onze samenleving’ is gebaseerd op 3 pijlers:
1 toekomstgericht ontwikkelen, 2 samen leren, samen leven en 3 eigenaarschap voor kinderen, medewerkers en scholen  Het koersplan treft u aan op de website van MeerderWeert, kopje: ouders/schoolgids/beleidsdocumenten.   

Integraal KindCentrum (IKC)
MeerderWeert stimuleert alle scholen binnen de stichting zich te ontwikkelen tot een integraal kindcentrum. Bij een aantal scholen wordt dit al concreet in uitvoering gebracht. Het bijzondere aan een IKC is de intensieve samenwerking tussen verschillende partijen die allen de ontwikkeling van het kind als centraal uitgangspunt hebben. Voor meer informatie over een IKC kunt u terecht op de website van MeerderWeert, kopje ouders/schoolgids/IKC.  

Algemene zaken
Op de website onder het kopje ouders/schoolgids/algemene zaken treft u informatie aan over: leerplicht, verlofregeling, schorsing en verwijdering, verzekeringen, gedragscode, AVG privacybeleid, klachtenregeling, onderwijsinspectie, sponsoring, ouderbijdragen en kunst&cultuur op school.

Bent u nieuwsgierig geworden, dan nodig ik u van harte uit om een kijkje te komen nemen.

Met vriendelijke groet,

Willeke Linssen, directeur basisschool De Firtel


Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Zorgen voor jezelf
  • Zorgen voor de ander
  • Zorgen voor de omgeving

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

In Brede School "Oprooi" te Stramproy is basisschool De Firtel gevestigd. Het aantal geboorten in Stramproy fluctueert. Hiermee hangt ook het leerlingenaantal samen.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
222
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

Basisschool de Firtel hanteert een continurooster. Wij hebben na een ouderenquête en na overleg in de medezeggenschapsraad gekozen voor dit continurooster. Alle kinderen blijven verplicht over.

Het continurooster ziet er alsvolgt uit:

  • Maandag, dinsdag, donderdag: groep 1 t/m 8 van 8.30 uur tot 14.30 uur 
  • Woensdag: groep 1 t/m 8 van 8.30 uur tot 12.30 uur 
  • Vrijdag: groep 3 t/m 8 van 8.30 uur tot 14.30 uur en groep 1/2 van 8.30 uur tot 12.30 uur

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Goed leren kan alleen als een kind zich veilig voelt op school, als het zichzelf kan zijn. Scholen hebben daarom regels, plannen en programma’s om het gevoel van veiligheid te vergroten. Zo wordt de veiligheid van een leerling, een klas of de hele school in de gaten gehouden. Wat de school doet en hoe de omgeving en ouders hierbij worden betrokken, dat kan alleen de school je vertellen.

Terug naar boven