<a href="https://encyclopedie.vensters.nl/indicator_po/3418f8d2-188d-490e-88d6-436f8aba8b8a" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
Stellegors start het schooljaar 2020-2021 met 4 groepen:
- groep 1/2
- groep 3/4
- groep 5/6
- groep 7/8Tot januari wordt groep 5/6 3 dagen per week gesplitst. Groep 1/2 wordt 1 ochtend per week gesplitst.
Vanaf januari wordt groep 1/2 gesplitst van maandag t/m donderdag.
We bieden op verschillende niveaus instructie aan en proberen bij de verwerking zoveel mogelijk rekening te houden met de verschillen tussen de leerlingen. We maken hierbij gebruik van Chromebooks (laptop met als besturingssysteem Google Chrome), waardoor de kinderen leerstof op hun eigen niveau krijgen aangeboden.
Voor extra ondersteuning van leerlingen, die extra aandacht of meer uitdaging nodig hebben, hebben we de beschikking over een onderwijsassistente.
Een vakleerkracht muziek verzorgt de muzieklessen structureel in groep 4 (in ons geval in groep 3-4).
Godsdienstig Vormings Onderwijs (GVO) wordt aangeboden aan de groepen 3 t/m 8.
Humanistisch Vormings Onderwijs (HVO) wordt aangeboden aan de groepen 3 t/m 8.
De keuze voor GVO of HVO is een beslissing van de ouders / verzorgers.
De getoonde uren zijn gemiddelden. Afhankelijk van de onderwijsbehoeften stemmen we de onderwijstijd af op de leerlingen en de groep.
De onderwijstijd over 8 jaren is door de onderwijsinspectie vastgesteld op minimaal 7520 uur. Voor de groepen 1 t/m 4 is dat tenminste 3520 uur, in de groepen 5 t/m 8 is dat minimaal 3760 uur.
Stellegors heeft ervoor gekozen de leerlingen van groep 1 en 2 op vrijdagmiddag vrij te roosteren.
De getoonde uren zijn gemiddelden.
We proberen waar mogelijk vakoverstijgend les te geven. Dit houdt in dat we leerdoelen inoefenen bij verschillende vakgebieden. Wat je leert bij begrijpend lezen, ga je ook toepassen bij wereldoriëntatie, taal en rekenen.
Stellegors stelt zich tot doel om kinderen die ondersteuning te bieden die ze nodig hebben, binnen de grenzen van het ondersteuningsprofiel van de school en de mogelijkheden van het Samenwerkingsverband.
We beschikken over veel deskundigheid in ons team. Leerkrachten zijn allemaal bevoegd en we borgen de kwaliteit door voldoende nascholing. Daarnaast kunnen we externe specialisten inroepen en het Samenwerkingsverband om ondersteuning vragen.
We worden ondersteund door o.a.: (School) Maatschappelijk Werk, Begeleider Passend Onderwijs (BPO), jeugdverpleegkundige, logopedist, fysiotherapeut, orthopedagoog.We gaan altijd het gesprek aan met ouders en bespreken met hen onze mogelijkheden. Vaak zijn er oplossingen te vinden, we gaan altijd uit van het kind zelf: wat is de beste oplossing?
We hebben onze mogelijkheden en grenzen aangegeven in het ondersteuningsprofiel Perspectief op School.