Basisschool de Pannevogel

Prins Bernhardlaan 5a 7221 BA Steenderen

  • Schoolfoto van Basisschool de Pannevogel
  • Schoolfoto van Basisschool de Pannevogel
  • Schoolfoto van Basisschool de Pannevogel

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Er zijn geen vakleerkrachten aanwezig op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Pro8 heeft een vervangingsbeleid. Dit beleid is ook voor de Pannevogel het uitgangspunt.  Pro8 maakt onderscheid tussen planbaar en niet planbaar verlof.  Niet planbaar verlof (met name ziekte) wordt standaard bij PON aangevraagd (tenzij er tussen duo’s andere afspraken gemaakt zijn).  Voor planbaar verlof wordt eerst intern op school gekeken of het opgelost kan worden (onderling ruilen, medewerkers met uren over). Indien dit niet mogelijk is zullen medewerkers op de PRO8 vervangingslijst benaderd worden. Indien dit ook niet lukt wordt de aanvraag alsnog bij PON ingediend.

Indien er geen vervanger kan worden gevonden treed een noodplan in werking: Eerst wordt intern op school gekeken of het opgelost kan worden. (bijvoorbeeld: groep(en) splitsen en verdelen). De groepsleraar heeft een noodprogramma voor de leerlingen klaar. Het streven is om altijd een oplossing te zoeken maar in uitzonderlijke gevallen kan besloten worden om een klas naar huis te sturen; Ouders worden hierover tijdig geïnformeerd.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

De Pannevogel is er voor alle leerlingen in Steenderen en omgeving. De school doet al het mogelijke om een leerling te plaatsen en tegemoet te komen aan zijn/haar onderwijsbehoefte(n).Het belang van alle leerlingen wordt voor ogen gehouden: de groepsgrootte en de hoeveelheid zorg in een groep worden meegenomen in overwegingen rond de grenzen van de zorg. Een goed en open contact hierover met ouders vinden we belangrijk. We zijn optimistisch mt respect voor de grenzen van onze kwalificaties. Het belang van goed onderwijs aan leerlingen staat voorop. "er uit halen wat er in zit". 

De school heeft een gediplomeerde rekenspecialist en werkt verder met interne specialisten zoals een gedragsspecialist en een IB-er en specialisten op gebied van Taal/Lezen, Onderbouw en een cultuurcoördinator. 

Welke specialisten ondersteunen op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

De Pannevogel is een school binnen een Integraal Kindcentrum (IKC). Dit houdt in dat we binnen ons gebouw meerdere gebruikers kennen die samenwerken ten behoeve van de ontwikkeling van onze leerlingen en de leefbaarheid van het dorp. In ons IKC werken, naast de school, de Openbare Bibliotheek, de kinderopvang en BSO van Juut & Co (www.juutenco.nl), 

Binnen de Kinderopvang zijn een aantal kinderen die gebruik maken van de extra voorziening van de VVE. Er is goed contact tussen de (onderbouw) leerkrachten en de leidsters van de kinderopvang van Juut & Co en 'T Holthuisje. De gegevens van het overdrachtsformulier worden, met toestemming van ouders, aan de leerkrachten van groep 1 gegeven en toegelicht. 

Terug naar boven