De Nieuwe Veste

Stadshillen 36 4651 CX Steenbergen

  • Onze leerlingen ontwikkelen een positieve grondhouding en worden geprikkeld van uit hun nieuwsgierigheid.
  • Door middel van experimenteren en ontdekken komen onze leerlingen tot verwondering.
  • De hele school heeft een flinke metamorfose ondergaan. Dit heeft geresulteerd in een nieuwe aula, BSO en atelier.
  • Lezen, speuren en helemaal wegdromen in een boek. Het kan allemaal.
  • Wat maakt ons bijzonder? Onder andere het bewegend leren. Vooral bij het automatiseren van speling en rekenen.

Leerlingtevredenheid

Toelichting van de school

Wij werken met de innovatieve, integrale aanpak Leer- en Veerkracht van Dr. R.M.P. van Zundert. Gebaseerd op de wetenschap vanuit de positieve psychologie zijn mentale veerkracht en welbevinden pijlers onder het schoolbeleid en is de school een optimale leer- en werkplek. Leer- en Veerkracht sluit ook goed aan bij de 21st Century Skills, de vaardigheden waarvan uit onderzoek is gebleken dat wij die de kinderen van nu aan moeten leren zodat zij zich straks gezond, gelukkig en met succes staande kunnen houden in de steeds sneller en complexer wordende maatschappij. Het Leer- en Veerkracht traject is een integraal meerjarentraject gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten vanuit de positieve psychologie en de kennis van het brein. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat wanneer je langdurig schoolbreed inzet op het vergroten van de mentale veerkracht en het welbevinden van leerlingen en leerkrachten, de optimale voorwaarden schept om tot leren te komen. Dit vertaalt zich uiteindelijk in een cultuur waarbinnen het schoolteam, ouders en kinderen met plezier in de school zijn en het beste uit zichzelf halen. We hebben dus invloed op ons eigen gevoel van geluk en verhogen daarmee ook onze prestaties.

Naast het werken met Leer- en Veerkracht hebben wij ook ons schoolplein zo ingericht dat de kinderen echt kunnen bewegen en ontspannen in de pauzes. Niet alleen bij de onderbouw, maar juist ook bij de bovenbouw is er genoeg om te doen. Zo hebben we een sportcourt op het plein laten plaatsen. De kinderen kunnen hierin hockeyen, voetballen, tennissen, badmintonnen etc. Ook zijn er skippyballen, allerlei soorten andere ballen, klossen, stelten, springtouwen etc. aanwezig om mee te spelen. Kinderen kunnen ook even ontspannen op de loungebank, of hutten bouwen met de doeken, kussens en andere speelmaterialen. Kortom er is genoeg te doen!

Tevredenheid
8,1
Vergelijkbare scholen
8,2

Bron

Oudertevredenheid

Toelichting van de school

Wij zijn trots om onze hoge oudertevredenheid. Vanuit onze hele school benadering Leer- en Veerkracht is dit ook één van onze speerpunten. Samen zijn we verantwoordelijk voor het welbevinden van de kinderen op onze school.

Tevredenheid
8,7
Vergelijkbare scholen
7,9

Terug naar boven