Openbare basisschool De Schalm

Schoolstraat 3 4696 CK Stavenisse

  • Schoolfoto van Openbare basisschool De Schalm
  • Schoolfoto van Openbare basisschool De Schalm
  • Schoolfoto van Openbare basisschool De Schalm
  • Schoolfoto van Openbare basisschool De Schalm
  • Schoolfoto van Openbare basisschool De Schalm

Het team

Toelichting van de school

Het team van obs De Schalm is een mix van ervaring en vers bloed. Jetty is de directeur en werkt nauw samen met alle teamleden. Samen maken we onze school! Juf Liezethe en juf Liesbeth zijn de leerkrachten voor 1,2 en 3, juf Angela is de onderwijsassistent in groep 1,2 en 3. Juf Laura neemt de middenbouw voor haar rekening en juf Marloes en meester Dyon de bovenbouw. Met Nelly als conciërge, juf Gerda als intern begeleider en juf Demi voor de Stergroep is ons team compleet. Iedereen zet zich elk schooljaar vol enthousiasme in voor fijn onderwijs voor alle kinderen.

Vakleerkrachten op deze school

Er zijn geen vakleerkrachten aanwezig op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Bij ziekte of afwezigheid van een personeelslid treed het protocol bij ziekte of afwezigheid in werking.

In eerste instantie zal er altijd gezocht gaan worden naar een leerkracht of onderwijsassistent die kan vervangen alleen in uitzonderlijke situaties kan het voorkomen dat wij geen vervanging kunnen vinden en dan is het mogelijk dat vanaf de tweede dag het kan voorkomen dat de leerlingen geen onderwijs op school kunnen ontvangen. De eerste ziektedag van een leerkracht zorgt de school altijd voor opvang zodat ouders in de gelegenheid zijn om een oplossing te vinden.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Combinatiegroepen
  • Groepsdoorbrekende niveaugroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

1x per week bewegingsonderwijs van een externe gymdocent in groep 4/5/6, groep 7/8 en 1/2/3 krijgen bewegingsonderwijs van de eigen leerkracht. Daarnaast is er aandacht voor een dynamische schooldag binnen de gehele school, bewegend leren is verweven in het schoolprogramma. 1x per jaar vindt er een beweegcheck plaats.

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Alle kinderen in de basisschoolleeftijd zijn van harte welkom op obs De Schalm.

We bieden deze kinderen goed, passend en huisnabij onderwijs aan. Daar waar ons dat zelf niet lukt, roepen we de hulp in van externen. Als we dan nog niet tegemoet kunnen komen aan de onderwijsbehoeften van het kind, wordt samen met de ouders/verzorgers gezocht naar een passend alternatief.

Kinderen die extra begeleiding nodig hebben, komen in een zogenaamde Stergroep. Dat is een groep als alle andere groepen op school, met eigen leeftijds-en buurtgenoten. Het verschil is dat de leerkracht extra ondersteuning krijgt om de juiste zorg aan het betreffende kind te kunnen geven. Deze extra ondersteuning komt van een ambulant begeleider vanuit het samenwerkingsverband ‘Kind op één’. Op deze manier kunnen we meer kinderen binnen de school en nabij huis passend onderwijs geven.  De kinderen van de Stergroep gaan het grootste gedeelte van de dag naar de reguliere groep, met hun leeftijds-en klasgenoten.

De kinderen die meer- en/of hoogbegaafd zijn, dagen we in de groep op verschillende manieren extra uit. De bovenschoolse Plusklas is een ambitie van OcTHO maar lastig in te vullen door personeelsgebrek.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

De kinderen met een extra ondersteuningsbehoefte krijgen 5 ochtenden per week extra instructie en begeleiding in de STERgroep. Daarnaast is er in de middag tijd voor individuele ondersteuning van kinderen.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

In het Borgingsdocument Stavenisse kunt u lezen hoe de doorgaande lijn tussen de peuterspeelzaal en basisschool is geborgd. Deze is op school in te zien.

Terug naar boven