Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare instellingen: <b>alle instellingen in het basisonderwijs met een vergelijkbare schoolweging en leerlingenaantal</b><br /> <a href="https://encyclopedie.vensters.nl/indicator_po/3418f8d2-188d-490e-88d6-436f8aba8b8a" target="_blank">Achtergrondinformatie</a>" tabindex=0>Bron
Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.
Toelichting van de school
Methodes leerjaar 1 t/m 2
In de onderbouw kennen we de volgende aandachtspunten: taal- en rekenactiviteiten, werken met ontwikkelingsmateriaal, bewegingsonderwijs en expressieactiviteiten. De kinderen werken binnen thema's aan vastgestelde doelen. Dit geheel is samengevat in de term 'Beredeneerd leerstof aanbod'. Alle vorderingen worden nauwkeurig vastgelegd met behulp van het registratiesysteem in ParnasSys.
Toelichting van de school
In een lessentabel (aanwezig in de klassenmap) wordt aangegeven hoeveel tijd er per week aan een bepaald vak wordt besteed. Dit kan per groep enigszins verschillen. Voor de kernvakken taal, lezen en rekenen wordt veel onderwijstijd ingeruimd.
Methodes leerjaar 3 t/m 8
- Begrijpend Lezen: Goed begrepen en Beter Bijleren
- Technisch Lezen: Veilig Leren Lezen, Karakter
- Taal: Taal op Maat en Spelling op Maat
- Rekenen: WIG 5
- Studievaardigheden: Blits
- Wereldoriëntatie: Wijzer in Geschiedenis, Natuur, Aardrijkskunde en Verkeer
- Creatieve vakken: elke vrijdagmiddag is er voor de groepen 2 t/m 8 een creatief carrousel waarbij alle technieken voor wat betreft tekenen, handvaardigheid, drama, techniek en muziek aan de orde komen.
- Bewegingsonderwijs: Bewegingsonderwijs in de basisschool
- Levensbeschouwing, bevorderen actief burgerschap en sociale integratie met als doel kennisoverdracht en kennismaking met de diversiteit van de samenleving: Kind op Maandag, Schooltv, excursies, gastdocenten, Jeugdjournaal.
Schriftelijk of digitaal (ver)werken?
Computers zijn binnen het onderwijs niet meer weg te denken. Wij geloven nog in 'Wie schrijft, die blijft', maar gaan uiteraard ook met de huidige tijd mee. In groep 1 t/m 3 hebben de leerlingen de beschikking over een aantal iPads. De groepen 4 t/m 8 maken voor sommige (verwerking van) lessen gebruik van een Chromebook en van een tablet. Deze Chromebooks zijn eigendom van de school. Ouders hoeven hier geen huur en/of andere bijdrage voor te betalen. We werken met software passend bij onze methoden en het doel van de les.