Christelijke Basisschool Anne de Vries

Margrietlaan 3 9503 KA Stadskanaal

  • Schoolfoto van Christelijke Basisschool Anne de Vries
  • Schoolfoto van Christelijke Basisschool Anne de Vries
  • Schoolfoto van Christelijke Basisschool Anne de Vries
  • Schoolfoto van Christelijke Basisschool Anne de Vries
  • Schoolfoto van Christelijke Basisschool Anne de Vries

Het team

Toelichting van de school

In het schooljaar 2023-2024 bestaat het team van de CBS Anne de Vries uit:

  • groep 1: juf Ria
  • groep 2: juf Ria & juf Anouck
  • groep 3: juf Géronne & juf Anouck 
  • groep 4: juf Géronne & juf Trudy
  • groep 5: juf Sandra & juf Anouck
  • groep 6: juf Sandra & juf Anouck
  • groep 7: meester Wouter & juf Shanel
  • groep 8: meester Ralf & juf Ina
  • administratie: mevrouw Leidy Bots
  • conciërge: mevrouw Jantje Tienkamp
  • schoolmaatschappelijk werk: Kristel van Leeuwen
  • leerkrachtondersteuner: juf Esther
  • kwaliteitscoördinator: juf Femke
  • remedial teacher: juf Erica
  • logopedie: juf Anne
  • directie: juf Lieneke

Vakleerkrachten op deze school

Er zijn geen vakleerkrachten aanwezig op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Scholengroep Perspectief werkt met VABO vervangingsmanager, die vervanging regelt in geval van ziekte of afwezigheid. De directeur meldt ziekte of afwezigheid bij VABO. Hoewel wij ons uiterste best doen om lesuitval te voorkomen, kunnen we niet uitsluiten dat er situaties ontstaan waarin er geen vervanging te regelen is. Dit heeft te maken met het landelijke tekort aan leerkrachten. 

Scholengroep Perspectief voert specifiek kwaliteitsbeleid. In dat kader acht het bestuur het onwenselijk dat de directeur of kwaliteitscoördinator ingezet wordt om in te vallen of dat groepen worden samengevoegd. Daarom kan de school gedwongen worden om een groep thuis te laten blijven. U zult dan zo vroeg mogelijk worden geïnformeerd, maar soms weten we pas op de dag zelf dat er geen invalleerkracht beschikbaar is. In dat geval wordt u via de Parro-app op de hoogte gebracht.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

Invulling onderwijstijd leerjaar 1 en 2
De meeste leerlingen die op de CBS Anne de Vries starten, komen van verschillende peuterscholen. We werken hier nauw mee samen en zorgen, indien gewenst maar in ieder geval bij kinderen met een VVE-indicatie, voor een warme overdracht. Er is in de kleutergroepen tijd om (samen) te spelen, muziek te maken, te werken, te knutselen, de wereld te verkennen, expressieactiviteiten, enz. De kleuters doen dit aan de hand van betekenisvolle thema's met vastgestelde doelen. In de kleutergroepen wordt dagelijks buiten op het omheinde kleuterplein gespeeld of gymnastiek gegeven. Elke dag werken kleuters spelenderwijs aan allerlei doelen. Met gerichte activiteiten, maar ook spontaan is er veel aandacht voor taal en voorbereidend rekenen. 

Om een goede overgang te realiseren tussen de groepen 2 en 3 zijn de genoemde groepen wekelijks één dag gecombineerd. Zo bereiden we de kleuters spelenderwijs voor op het leren en werken in groep 3.  

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Invullen onderwijstijd leerjaar 3 t/m 8

Op de CBS Anne de Vries wordt elke morgen veel tijd besteed aan de basisvakken lezen, taal en rekenen. Daarnaast zijn wereldoriëntatie en burgerschapsvorming belangrijke onderdelen van de lestijd, omdat leerlingen hiermee hun algemene kennis vergroten en uitbreiden. Bewegen is wat leerlingen dagelijks doen: in de pauze hebben de leerlingen een uitdagend en natuurlijk schoolplein ter beschikking. Daarnaast krijgen de groepen twee keer per week gymles van een bevoegde leerkracht. In een lessentabel (geregistreerd in ons administratiesysteem) wordt aangegeven hoeveel tijd er per week aan een bepaald vak wordt besteed. 

Schriftelijk of digitaal (ver)werken?
Computers zijn binnen het onderwijs niet meer weg te denken. Wij geloven nog in 'Wie schrijft, die blijft', maar gaan uiteraard ook met de huidige tijd mee. In groep 1 t/m 3 hebben de leerlingen de beschikking over een aantal iPads. De groepen 4 t/m 8 maken voor sommige (verwerking van) lessen gebruik van een Chromebook. Deze Chromebooks zijn eigendom van de school. Ouders hoeven hier geen huur en/of andere bijdrage voor te betalen. We werken met software passend bij onze methoden en het doel van de les.


Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Wij geven geen onderwijs aan specifieke doelgroepen. Iedereen is welkom op onze school en we hebben hoge verwachtingen van onze leerlingen. Per kind bekijken we wat de mogelijkheden zijn bij ons op school en verzorgen we, binnen de mogelijkheden van een reguliere basisschool, onderwijs op maat. Onderwijs op maat betekent dat we ieder kind op onze school in zijn onderwijsbehoefte tegemoet moeten en willen komen. Het betekent dus niet dat alle leerlingen op een eigen leerlijn kunnen werken, want gepersonaliseerd leren behoort niet tot de mogelijkheden op onze school. 

Het schoolondersteuningsprofiel is ter inzage bij de directie en kunt u downloaden via onze website: www.cbs-annedevries.nl 

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Wij gaan meer aandacht geven aan differentiatie in de klas om zo meer tegemoet te komen aan de verschillen tussen leerlingen. Mocht blijken dat de gebruikelijke begeleiding van de groepsleerkracht (tijdelijk) niet voldoende is, bieden we onze leerlingen extra ondersteuning door de deskundige inzet van een leerkrachtondersteuner en een Remedial Teacher. 

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

BSO Bartje, Margrietlaan 1a, Partou
Sinds schooljaar 2023-2024 hebben wij een actieve samenwerking met Partou. Op 4 september 2023 opende BSO Bartje haar deuren in de school.

Op de website staat: 
In de wijk Parkwijk vind je onze buitenschoolse opvang aan de Margrietlaan in Stadskanaal. Onze locatie is gevestigd in een apart lokaal (voorheen het Wijkgebouw van de Wijkraad), aangrenzend aan de Anne de Vriesschool. Dat is fijn en vertrouwd voor je kind. Nog een bijkomend voordeel: we maken ook gebruik van het speelveld, het schoolplein én het gymlokaal van de school. “Tikkie, jij bent ‘m.” En binnen? Binnen bouwen we met Lego, dansen we op muziek of chillen we met een fijn boek. Zodra de schoolbel gaat, staan onze medewerkers klaar om de jongste kinderen mee te nemen naar het BSO-lokaal. De oudere kinderen kunnen vanuit hun klas binnendoor naar de BSO. We vangen we alleen kinderen op van de Anne de Vriesschool.


Wilt u meer informatie of wilt u uw kind(eren) aanmelden, kijk dan op de website: www.partou/kinderopvang/stadskanaal/bso-margrietlaan-1a

Terug naar boven