Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare scholen: <b>alle basisscholen</b><br /> <a href="https://achtergrondinformatie.vensters.nl/p/VenstersPO/6192449487635156" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.
Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.
Wat verstaan we onder veiligheid?
Een fysiek veilige school heeft een goed onderhouden gebouw waarbij de inrichting geen gevaar oplevert voor kinderen, ouders, leerkrachten, onderwijsondersteunend personeel, directie en overige gebruikers. Op het schoolplein staan veilige toestellen en het speellokaal is voorzien van veilige toestellen. Vluchtwegen zijn vrij van obstakels. De schoolleiding ziet toe op regelmatige inspecties van het gebouw en schoolplein. Het veiligheidsbeleid is up-to-date en we bezitten instrumenten om dit te controleren. Onze school beschikt over het juiste aantal vereiste bedrijfshulpverleners (BHV) en een ontruimingsplan.
Wat is een sociaal veilige school?
Op een sociaal veilige school voelen kinderen zich thuis. De school gaat bestaand sociaal onveilig gedrag tegen en voorkomt dat gedrag door een actieve, positieve stimulering van sociaal gedrag. Hierbij valt te denken aan gedragsregels en onderwijs afgestemd op mogelijkheden van de individuele leerling.
Hierdoor ontstaat een veilig klimaat waarbinnen de school problemen al in een vroeg stadium kan onderkennen en erop kan reageren. Het veiligheidsbeleid is niet alleen bedoeld om kinderen een veilige plek te bieden, maar ook leerkrachten, directie, onderwijsondersteunend personeel, ouders en overige gebruikers hebben vanzelfsprekend recht op een veilige omgeving.
Schorsing en verwijdering van kinderen
Van schorsing of verwijdering van kinderen kan sprake zijn als het kind niet te handhaven is binnen de school in verband met bijvoorbeeld intimiderend of ander onacceptabel (agressief) gedrag. U begrijpt dat een school niet zomaar naar dit middel zal grijpen. Mocht het zover komen, dan is er natuurlijk al diverse keren overleg geweest met de ouders, het bestuur, de leerplichtambtenaar en andere externe deskundigen. De eindbeslissing over schorsing en verwijdering van een leerling ligt altijd bij het bevoegde gezag. Het bevoegde gezag is verplicht binnen acht weken te zorgen voor vervangend onderwijs. We hopen oprecht dat we nooit gebruik hoeven maken van deze regeling.