Openbare Basisschool De Badde

Ceresstraat 44 9502 EB Stadskanaal

Schoolfoto van Openbare Basisschool De Badde

In het kort

Toelichting van de school

Obs De Badde is een openbare school met ca. 40 leerlingen verdeeld over 3 groepen. Het team bestaat uit 4 leerkrachten, een leerkrachtondersteuner, een intern begeleider en een tweehoofdige schoolleiding.
Een openbare school is toegankelijk voor iedere leerling, ongeacht zijn of haar maatschappelijke, culturele en levensbeschouwelijke achtergrond. Deze verscheidenheid bevordert de ontmoeting met andersdenkenden en het respect voor elkaars overtuigingen. Obs De Badde behoort tot Scholengroep OPRON. Scholengroep OPRON verzorgt openbaar onderwijs in de gemeenten Stadskanaal, Veendam en Midden-Groningen. Tot scholengroep OPRON behoren 16 scholen voor basisonderwijs, één voor speciaal onderwijs en één school voor (voortgezet) speciaal onderwijs. Meer informatie over OPRON kunt u vinden op www.OPRON.nl .
Obs De Badde ligt aan de Ceresstraat 44 in Cereswijk dat ligt tussen Stadskanaal en Musselkanaal in een knik van het kanaal. Het is vernoemd naar de godin van de akkerbouw: Ceres.
Het gebied Ceresdorp is vanwege het karakter van de lintbebouwing niet nadrukkelijk begrensd. Aardig is dat sportvereniging SETA de gebiedsbegrenzing (in ruime zin) in haar naam heeft, namelijk: Sportvereniging van Exloërmond Tot Afdraai. Een lintdorp is een lang uitgestrekt dorp dat meestal langs een kanaal, weg of oeverwal is gesitueerd.

Obs De Badde is onderdeel van MFA de Schakel. In het gebouw van MFA de Schakel zitten ook een peuterspeelzaal en het Buurtwijkcentrum De Stobbe. De school beschikt over 4 lokalen, een speellokaal en een schoolbibliotheek. De kinderen krijgen gymnastiek in het SETA-gebouw.
Het beeldmerk van ons logo is een brug met daarop een kind. In 1985 heeft onze school de naam de Badde gekregen. Een Badde was vroeger een eenvoudige brug over het kanaal. Wij zien onze school de Badde als een brug (verbinding) naar het voortgezet onderwijs en naar de omgeving.
 

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Betrokken
  • Professioneel
  • Samenhangend onderwijs
  • Samenwerken

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Het aantal leerlingen bepaalt of de school groot is of klein. Je ziet hier het aantal leerlingen dat op 1 oktober stond ingeschreven op deze school. Tijdens het schooljaar kan het aantal natuurlijk iets veranderen. De school kan je alles vertellen over het verloop van het aantal leerlingen en of er een duidelijke oorzaak is voor eventuele schommelingen.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
38
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

Wat verstaan we onder veiligheid?

Een fysiek veilige school heeft een goed onderhouden gebouw waarbij de inrichting geen gevaar oplevert voor kinderen, ouders, leerkrachten, onderwijsondersteunend personeel, directie en overige gebruikers. Op het schoolplein staan veilige toestellen en het speellokaal is voorzien van veilige toestellen. Vluchtwegen zijn vrij van obstakels. De schoolleiding ziet toe op regelmatige inspecties van het gebouw en schoolplein. Het veiligheidsbeleid is up-to-date en we bezitten instrumenten om dit te controleren. Onze school beschikt over het juiste aantal vereiste bedrijfshulpverleners (BHV) en een ontruimingsplan.

Wat is een sociaal veilige school?

Op een sociaal veilige school voelen kinderen zich thuis. De school gaat bestaand sociaal onveilig gedrag tegen en voorkomt dat gedrag door een actieve, positieve stimulering van sociaal gedrag. Hierbij valt te denken aan gedragsregels en onderwijs afgestemd op mogelijkheden van de individuele leerling.

Hierdoor ontstaat een veilig klimaat waarbinnen de school problemen al in een vroeg stadium kan onderkennen en erop kan reageren. Het veiligheidsbeleid is niet alleen bedoeld om kinderen een veilige plek te bieden, maar ook leerkrachten, directie, onderwijsondersteunend personeel, ouders en overige gebruikers hebben vanzelfsprekend recht op een veilige omgeving.

Schorsing en verwijdering van kinderen

Van schorsing of verwijdering van kinderen kan sprake zijn als het kind niet te handhaven is binnen de school in verband met bijvoorbeeld intimiderend of ander onacceptabel (agressief) gedrag. U begrijpt dat een school niet zomaar naar dit middel zal grijpen. Mocht het zover komen, dan is er natuurlijk al diverse keren overleg geweest met de ouders, het bestuur, de leerplichtambtenaar en andere externe deskundigen. De eindbeslissing over schorsing en verwijdering van een leerling ligt altijd bij het bevoegde gezag. Het bevoegde gezag is verplicht binnen acht weken te zorgen voor vervangend onderwijs. We hopen oprecht dat we nooit gebruik hoeven maken van deze regeling.

 


Terug naar boven