BS BuitensteBinnen

Van Gentlaan 4 5694 SC Son en Breugel

Schoolfoto van BS BuitensteBinnen

In het kort

Toelichting van de school

Wij zijn dé openbare basisschool in Son en Breugel en wij zijn trots op onze nieuwe school.

Nu nog gevestigd aan de van Gentlaan, maar begin 2024 verhuizen wij naar ons nieuwe gebouw in de mooie groene omgeving van het Dommeldal. 

Jenaplan is de basis van ons onderwijs. Kinderen leren het meest van elkaar en de wereld om hen heen. Samen verkennen, onderzoeken, ondernemen en ontdekken. Wij vinden het belangrijk dat kinderen zich fijn voelen bij ons op school. Zo kunnen zij het beste leren en groeien; tot een sociaal mens met een goede kijk op zichzelf en de wereld om hen heen.Leren is meer dan alleen leren rekenen en lezen. Leren samenwerken en samenleven met andere kinderen, jezelf leren kennen, jezelf kunnen presenteren: allemaal bagage die kinderen helpt om hun dromen waar te gaan maken in de toekomst. Onze school is DE plek waar ze dat kunnen leren. 

Wij nodigen je van harte uit om eens te komen kijken !

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Ik kan en durf het zelf
  • Ieder kind is uniek
  • We doen het samen
  • Betekenisvolle groene omgeving
  • Vanuit verwondering

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Op dit moment bezoeken 246 kinderen onze (fusie)school. Doordat deze gegevens automatisch zijn ingevuld in februari 2022, kunnen wij ze zelf niet aanpassen. We hebben 9 stamgroepen: 2 groepen 1-2. 3 groepen 3-4-5 en 4 groepen 6-7-8.
Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
237
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven