SBO Wetterwille

Simmerdyk 3 8601 ZP Sneek

  • Schoolfoto van SBO Wetterwille
  • Schoolfoto van SBO Wetterwille
  • Schoolfoto van SBO Wetterwille
  • Schoolfoto van SBO Wetterwille
  • Schoolfoto van SBO Wetterwille

In het kort

Toelichting van de school

WetterWille is een openbare school voor speciaal basisonderwijs. Sinds 1 januari 2012 zijn we gehuisvest in een nieuw pand aan de Simmerdyk 3 te Sneek. Onze leerlingen komen hoofdzakelijk uit de Zuidwesthoek van Friesland.

WetterWille is onderdeel van Campus Simmerdyk, waar wordt samengewerkt met Sinne, school voor (v)so en de Praktijkschool. Ook alle experts van Odyssee zitten bij ons onder het dak. Wij willen het beste uit uw kind halen en aanbieden wat uw kind nodig heeft.

We starten dit schooljaar met bijna 100 leerlingen verdeeld over 7 groepen.

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

In het schooljaar 2013/2014 zijn we gestart met circa 100 leerlingen verdeeld over 7 groepen.

Alle Odysseescholen doen mee aan het landelijke project SlimFit. Dit is een nieuwe manier om het onderwijs te organiseren. Kinderen komen niet meer in een jaarklas met één leerkracht. We kijken naar de onderwijsbehoeften van leerlingen én naar de talenten van onze leerkrachten. Deze brengen we slim samen. Leerlingen zitten in een stamgroep en ieder kind heeft een eigen dag- of weekrooster met taken. Een schooldag bestaat uit momenten in de eigen stamgroep, gerichte instructies in kleine groepjes bij een specialist (rekenen, taal, spelling, begrijpend lezen) én zelfstandig werken op het werkplein. De leerkrachten zijn als team verantwoordelijk voor een unit kinderen, dus niet alleen voor een eigen klas.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
110
Landelijk gemiddelde
128

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven