Communicatie is het sleutelwoord
Op De Woldstee proberen we ouders goed geïnformeerd te houden. Ouders worden twee keer per jaar uitgenodigd voor een 10-minuten gesprek en daarnaast is er op aanvraag altijd de mogelijkheid om andere afspraken te plannen. Dat initiatief kan bij ouders en bij leerkrachten liggen. In de geplande afspraken wordt u op de hoogte gehouden van de vorderingen en welbevinden van uw kind. Voor gescheiden ouders is er een kwaliteitskaart, waarin staat beschreven hoe wij omgaan met de informatievoorziening voor gescheiden ouders. Deze is te vinden op de website van Stichting Ultiem: www.ultiemonderwijs.nl.
Na schooltijd is er spreekuur. Leerkrachten zijn daarnaast telefonisch (0598-421237) op school bereikbaar, maar ook via de e-mail of Parro (ouderportal). De e-mailadressen ontvangt u bij aanvang van het schooljaar van de leerkrachten.
Interne begeleiding:
Manon Aeilkema
Directie:
Peter Hulsebos
Informatief
Over de organisatorische zaken op school hebben we de volgende middelen om ouders te informeren:
-Email (via Parnassys)
-Parro (ouderplatform)
-Nieuwsbrief (maandelijks)
-Onze website: www.obsdewoldstee.nl
-De schoolgids (die te vinden is op www.scholenopdekaart.nl en www.obsdewoldstee.nl)
-Een informatieavond (medio september)
-De informatiegids die u ontvangt bij de informatieavond
Medezeggenschapsraad
De Medezeggenschapsraad van de school bespreekt samen met de directie verschillende onderwerpen zoals bijvoorbeeld financiën, schoolvakantie, de schoolgids en beleidsstukken. Door deze samenspraak te hebben, borgen we de kwaliteit in de school. De Medezeggenschapsraad bestaat uit:
De school beschikt over een Medezeggenschapsraad (Wet op de medezeggenschap, 1 februari 1982). Deze bestaat uit:
-Merlijn van der Lely (voorzitter, leerkracht)
-Martijn Lanenga (secretaris, ouder)
-Martijn Nijenhuis (ouder)
-Anja Roosien (leerkracht)
-Jos Hartman (ouder)
-Marian Vermue (leerkracht)
De Medezeggenschapsraad is bereikbaar via: [email protected].
De Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR)
Een bestuur met meerdere scholen, zoals Stichting Ultiem heeft ook een Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad. Alle scholen zijn hier vertegenwoordigd door een ouder en een leerkracht van elke school. Zij adviseren, maar hebben ook goedkeurende bevoegdheden ( voor meer informatie zie: www.infowms.nl) wat betreft bovenschoolse zaken. Namens onze school neemt niemand zitting.
Ouderraad
De school heeft ook een actieve ouderraad, die bestaat uit ouders en een afvaardiging van het team. Zij organiseren allerlei festiviteiten gedurende het schooljaar. Hiervoor vragen zij een vrijwillige bijdrage van 20,00 per kind.