OBS De Wilgen

Valkweg 4 3362 GH Sliedrecht

Schoolfoto van OBS De Wilgen

Het team

Toelichting van de school

In bewerking. Een nadere toelichting verschijnt binnenkort.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Personeel, aanstellingsbeleid en werkwijze

Op De Wilgen werken momenteel 18 personeelsleden in allerlei functies (zie het overzicht in de informatiegids). Zij zijn allen in dienst van Stichting OPOPS. Bij een vacature vindt er eerst overleg plaats binnen het directeurenplatform van de Stichting om na te gaan of er bijvoorbeeld boventallig personeel van een andere school in aanmerking komt voor de vacature. Vervangend personeel krijgt in principe een tijdelijke aanstelling. Om ervoor te zorgen dat de leerling zich optimaal ontwikkelt, werken de leerkrachten samen en hebben onderling regelmatig overleg. De leerkrachten hebben diverse andere taken. Ze overleggen bijvoorbeeld met de ouderraad en medezeggenschapsraad, organiseren bijzondere activiteiten, zijn aanwezig bij sportactiviteiten, hebben zitting in diverse werkgroepen, volgen nascholingscursussen, lezen vakliteratuur. Deze schooltaken staan beschreven in de normjaartaak van de leerkrachten.

Vervanging wordt eerst intern onderzocht bij vaste of tijdelijke leerkrachten. Indien er geen beschikbare leerkrachten zijn zal binnen het bestuur OPOPS en vervolgens extern worden gezocht naar een passende invulling.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Vakleerkracht taalontwikkeling

In de kleuterbouw wordt gewerkt met de methode Piramide & LOGO 3000. De methode stimuleert jonge kinderen op een speelse manier in hun taalontwikkeling. De school beschikt over een gecertificeerde Piramide-trainster, die de leerkrachten begeleidt. Zij zorgt voor de borging van een goed taalbeleid in de kleuterbouw. 

Vakleerkracht Spel en Beweging/bewegingsonderwijs

Spel en bewegen vinden wij heel belangrijk op De Wilgen. Vanaf groep 1 wordt er in alle groepen door een vakleerkracht bewegingsonderwijs gegeven. 

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

Door het ministerie is op jaarbasis een ondergrens voor het totaal aantal te ontvangen uren onderwijs vastgesteld: voor de groepen 1 t/m 4 is dat 3520 uur (verdeeld over 4 jaren)

Voor het schooljaar 2020-2021 is er voor de onderbouw 900 uur lestijd en voor de bovenbouw 1000 uur lestijd ingeroosterd.

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Door het ministerie is op jaarbasis een ondergrens voor het totaal aantal te ontvangen uren onderwijs vastgesteld: voor de groepen 5 t/m 8 is het 1000 uur per jaar.Jaarlijks wordt het aantal uren per bouw berekend om aan de wettelijke eisen te voldoen. Ook wordt er bij het samenstellen van het jaarrooster goed gekeken, of het maximum van zeven vierdaagse schoolweken voor de groepen 3 t/m 8 niet wordt overschreden.

Bron

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Traditioneel/regulier onderwijs EDI-model voor de kernvakken op 3 niveaus, specifiek voor de populatie van de klas, met een verdiepende en intensieve lijn. Wanneer kinderen andere behoeftes hebben dan deze 3 niveaus, dan wordt er een gezocht naar een passend aanbod (consult onderwijsspecialist, eventueel bespreking in OT) Dit geldt ook voor gedrag. Binnen de basisondersteuning valt het aanbod op een goede taak werk houding. Kinderen die belemmeringen ondervinden door hun gedrag worden ook aangemeld voor consult en eventueel OT. Ook het aanbod voor sociale ontwikkeling (groepsvorming, rots en watertraining) vallen onder de bassiondersteuning. 1 dag in de week een smw'er op school aanwezig. Voor bewegingsonderwijs is er zowel bij onderbouw en bovenbouw een vakleerkracht. Wanneer daar speciale behoeftes zijn, dan valt dat onder extra ondersteuning (meestal via de huisarts). Wel is er eventueel afstemming met de leerkracht (basisondersteuning).

Welke specialisten ondersteunen op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Wasko Kinderopvang – partner van scholen

Wasko werkt sinds jaar en dag samen met de scholen en vertaalt de levensovertuiging en de pedagogische visie van de school in de kinderopvang. Zo wordt gewerkt aan een integrale aanpak, dit komt de kinderen ten goede

Spelenderwijs leren

Onze school werkt nauw samen met de peuterspeelzalen van Wasko. De peuterspeelzaal is leuk en leerzaam. Vanaf 2 jaar en 3 maanden jaar zijn peuters van harte welkom bij Wasko om te spelen en spelenderwijs te ontwikkelen. Binnen onze school wordt peuterspeelzaal/peuteropvang aangeboden bij de Lapjeskat en Jip & Janneke.

Samen spelen, samen groeien

In onze school biedt Wasko ook dagopvang aan. Wasko zorgt ervoor dat alle kinderen bij Villa Vrolijk liefdevol verzorgd worden. Met een leuk activiteitenaanbod voor kinderen van 0 tot 4 jaar krijgen kinderen ruimte om te groeien, ieder op hun eigen wijze.

Terug naar boven