IKC Loedoes

Hulsestraat 1 6135 JK Sittard

  • Wij willen kinderen opleiden tot zelfstandige mensen,die verantwoordelijk zijn voor hun eigen leerproces om te komen tot persoonlijke groei.
  • Wij willen kinderen laten leren door te doen, te ervaren middels thematisch onderwijs, onderzoekend en ontwerpend leren en bewegend leren
  • “Wij willen samen kinderen begeleiden en opleiden tot wereldburgers van de toekomst: respectvolle en zelfstandige mensen.
  • Wij willen kinderen hun eigen talenten laten ontdekken en hierbij hoor ook een breed aanbod van creatieve vakken.
  • Jaarlijks zijn er 3 jaarthema's waar kinderen op woensdag samen op onderzoek gaan en gaan ontwerpen. Hierbij leren ze kritisch te denken.

In het kort

Toelichting van de school

Binnen IKC Loedoes staat het woord SAMEN centraal. De samenwerking tussen kinderen, ouders en medewerkers van ons IKC draagt bij aan een ononderbroken ontwikkeling van de kinderen binnen het kindcentrum. Hierbij is het samen delen van verantwoordelijkheid en het actief werken aan een positieve sfeer van groot belang. Als IKC hebben we het doel om toe te werken naar een groen beweeg IKC waarbij buitenonderwijs en bewegend leren een belangrijk onderdeel is van ons dagprogramma. Ons IKC bestaat uit basisschool Loedoes, KDV Loedoes, PSZ Okidoki en BSO "de Bonte Bende".Via onze website kunt u informatie verkrijgen over onze school en onze kindpartners en is het mogelijk om een kennismakingsgesprek aan te vragen. 

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

De gegevens die gepubliceerd worden zijn steeds van 1 oktober van het lopende jaar.

In de loop van het jaar stromen er steeds nieuwe leerlingen in. Dit zijn vooral leerlingen die 4 jaar zijn geworden. Op onze school stromen deze kinderen steeds in na een vakantie. Als een kind bijvoorbeeld 4 jaar wordt op 1 november, mag deze leerling direct na de herfstvakantie instromen. Kinderen stromen hier dus steeds samen met andere nieuwe leerlingen in.

In de loop van het schooljaar 2013-2014 zijn er ongeveer 60 kinderen ingestroomd.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
359
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven