Basisschool Dommelrode

Mater Lemmensstraat 31 5492 BJ Sint-Oedenrode

  • Schoolfoto van Basisschool Dommelrode
  • Schoolfoto van Basisschool Dommelrode
  • Schoolfoto van Basisschool Dommelrode
  • Schoolfoto van Basisschool Dommelrode
  • Schoolfoto van Basisschool Dommelrode

In het kort

Toelichting van de school

Basisschool Dommelrode is gehuisvest in een ruim gebouw in Sint Oedenrode. De school ligt op een van de mooiste plekken van Sint-Oedenrode met uitzicht op het bekende kasteel Henkenshage en vlakbij het levendige dorpscentrum. In 2015 is de school volledig opnieuw gemeubileerd.  Aan het schoolplein grenst een groot sportveld en basketbalveld. Ons schoolplein heeft een multifunctioneel en veilig karakter met verschillende spelvoorzieningen zoals ruimte voor sport en spel, avontuur en theater, natuureducatie, buitenlessen en rustige plekjes.

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Bewegend Leren
  • Vreedzame School
  • Leerling is eigenaar
  • Missie: Samen maken we school!
  • Betrokken-Doelgericht-Samen

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Op Dommelrode zitten nu ca. 190 leerlingen die verdeeld zijn over 8 groepen. Basisschool Dommelrode werkt met homogene groepen indien dit mogelijk is. In de kleutergroepen werken we, vanuit visie, met heterogene groepen, daar hebben we 2 groepen 1-2, waar jongste en oudste kleuters bij elkaar in de klas zitten. Alle andere groepen zijn homogene groepen.
Weergave

Leerlingen
190
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave

Bron

Schooltijden en opvang

Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.

Veelgestelde vragen

Weergave

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school? Toelichting

Bron

Sociale veiligheid op deze school Toelichting

Goed leren kan alleen als een kind zich veilig voelt op school, als het zichzelf kan zijn. Scholen hebben daarom regels, plannen en programma’s om het gevoel van veiligheid te vergroten. Zo wordt de veiligheid van een leerling, een klas of de hele school in de gaten gehouden. Wat de school doet en hoe de omgeving en ouders hierbij worden betrokken, dat kan alleen de school je vertellen.

Terug naar boven