Basisschool De Sterjasmijn

Jasmijnstraat 11 A 5492 JS Sint-Oedenrode

Schoolfoto van Basisschool De Sterjasmijn

In het kort

Toelichting van de school

Nijnsel heeft al sinds de 1731 een eigen school. Het oude schoolgebouw hiervoor werd betrokken in 1972 en is afgebroken in 2021. Sinds juli 2021 zijn we gehuisvest in het nieuwe Kindcentrum Nijnsel en sindsdien heeft de school ook een nieuwe naam: Basisschool de Sterjasmijn. We zitten nu dus voor het derde schooljaar in dit prachtige gebouw.

We werken intensief samen met kinderopvang De Verbinding, ook gehuisvest in het kindcentrum. De Verbinding is al sinds 1 augustus 2017 onze opvangpartner. De school, waarop ongeveer 175 leerlingen zitten, kijkt uit over het Dommeldal. Onze kinderen komen voor de helft uit de kern Nijnsel en voor de andere helft uit het buitengebied wat zich uitstrekt van Sint-Oedenrode tot aan Mariahout en Son en Breugel.

It's all in the name: Basisschool de Sterjasmijn

De Sterjasmijn is een klimplant die groeit en bloeit, evenals de leerlingen op onze school. Gehuisvest aan de Jasmijnstraat in de bloemenwijk van Nijnsel. De leerlingen zijn onze sterren die stralen, zoals de witte, stervormige bloemetjes in de klimplant. De plant groeit het beste op een zonnige plek. BS de Sterjasmijn is deze zonnige plek voor onze leerlingen.

Onze school werkt vanuit de zeven factoren van betrokkenheid:

• Een positief klassenklimaat

• Voortbouwen op mogelijkheden; aansluiten bij individuele onderwijsbehoeften

• Werkelijkheidsnabij; verkennen van de wereld om hen heen

• Activiteit; kinderen leren actief en in beweging

• Expressie

• Samen leren

• Leerlingen initiatief; zelfregulerend leren

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Het aantal leerlingen bepaalt of de school groot is of klein. Je ziet hier het aantal leerlingen dat op 1 oktober stond ingeschreven op deze school. Tijdens het schooljaar kan het aantal natuurlijk iets veranderen. De school kan je alles vertellen over het verloop van het aantal leerlingen en of er een duidelijke oorzaak is voor eventuele schommelingen.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
160
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven