Basisschool 't Kempke

Pastoor Ceijssensstraat 5 6077 AS Sint Odiliënberg

  • Schoolfoto van Basisschool 't Kempke
  • Schoolfoto van Basisschool 't Kempke
  • Schoolfoto van Basisschool 't Kempke
  • Schoolfoto van Basisschool 't Kempke
  • Schoolfoto van Basisschool 't Kempke

In het kort

Toelichting van de school

Deze schoolpagina geeft u inzicht in de resultaten van basisschool 't Kempke. De gegevens zijn afkomstig van DUO, de Inspectie van het Onderwijs en onze school.

Waar nodig geven we een toelichting op de cijfers en feiten. Zo biedt deze schoolpagina u betrouwbare en genuanceerde informatie over de schoolprestaties.

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Veilig
  • Respect
  • Ontwikkelen
  • Eigenaar

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Het aantal kinderen binnen onze school schommelt al jaren rond de 180. De laatste tijd is er naast de instroom van kleuters in groep 1 sprake van meer zij-instroom. Dat heeft twee oorzaken: op de eerste plaats verhuizen gezinnen met jonge kinderen uit Roermond naar St. Odiliënberg. Kinderen hebben dan vaak al een basisschool in Roermond bezocht alvorens de overstap naar onze school te maken. Op de tweede plaats zien we een toename van het aantal kinderen van statushouders. Die gezinnen krijgen woonruimte binnen ons dorp aangeboden.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
171
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

De veilige en gezonde school:

De Roermondse scholen van Swalm & Roer hebben met de gemeente Roermond een convenant ondertekend. Het doel van dit convenant is dat zowel leerlingen, personeel als bezoekers van de school veilig zijn en zich veilig voelen binnen de school- en leeromgeving. Veiligheid op scholen staat niet los van veiligheid in de wijk, op straat of in publieke gebouwen. Het heeft ook nauwe raakvlakken met veiligheid en geborgenheid in de privésfeer en in het gezin. Veiligheid wordt steeds meer als een collectieve verantwoordelijkheid beschouwd; iedereen draagt er verantwoordelijkheid voor.  

Met dit Roermondse convenant spreken de partners af zich gezamenlijk in te zetten voor de veiligheid in en om de basisschool. Hiertoe zijn samenwerkingsafspraken gemaakt. Het voorliggende convenant beschrijft de intentie tot samenwerking en biedt handvatten om te komen tot een concrete en heldere invulling van verantwoordelijkheden, een heldere taakverdeling en heldere afspraken tussen de school en de andere partners.  

Bovenschools ontwikkelt de werkgroep veiligheid in samenwerking met de Stichting School & Veiligheid en in nauw overleg met alle betrokken directeuren, een bestuurlijk kader veiligheid dat met name gericht is op sociale veiligheid gemonitord door de bestuurssecretaris.

Stichting Swalm & Roer kent een gedragscode, waaraan iedere werknemer van stichting Swalm & Roer gehouden is en die in werking treedt wanneer leerlingen, medewerkers en ouders zich bedreigd voelen, verbaal of non-verbaal.  In de gedragscode zijn gedragsregels opgesteld op de navolgende terreinen:

  • seksuele intimidatie en seksueel misbruik
  • racisme en discriminatie
  • lichamelijk en verbaal geweld
  • pesten
  • gebruik internet en social media 

De gedragscode is terug te vinden op de website van stichting Swalm & Roer.   

Terug naar boven