Openbare Basisschool De Brug

Maarten Breetstraat 1B 1752 AG Sint Maartensbrug

Schoolfoto van Openbare Basisschool De Brug

Het team

Toelichting van de school

Het team bestaat uit zes enthousiaste leerkrachten, een leerkracht-ondersteuner, een onderwijsassistent, een intern begeleider (1 dag per week), een administratief medewerkster (1 ochtend) en een directeur (3 dagen) 

De Brug heeft in het schooljaar 2023-2024 vier groepen:
Groep 1/2 : juf Isabel
Groep 3/4/: juf Margo (2 dagen) en juf Martine (3 dagen)
Groep 5/6 : juf Maaike (2 dagen) en juf Noëlle (3 dagen)
Groep 7/8 : juf Eline (Leraar in opleiding) en meester Laurens (4 dagen) 

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Als er een groepsleerkracht ziek is of met verlof gaat, dan zoeken we naar vervanging via de invalpool van Surplus. Voor een langdurig verlof gaat er soms een vacature uit.
Het grote lerarentekort zorgt er echter voor dat het steeds lastiger is om invallers te regelen. We proberen het dan intern op te lossen. Als er echt geen oplossing te vinden is, doen wij ons best om voor de eerste dag opvang te verzorgen door de groep de verdelen. Maar we kunnen helaas ook genoodzaakt zijn om een groep thuis te laten.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Wij hebben 4 combinatiegroepen, waarbij twee leerjaren zijn samengevoegd tot één groep. Binnen onze school hebben we groep 1/2, groep 3/4, groep 5/6 en een groep 7/8.

Iedere groep heeft 1 of 2 vaste leerkrachten. Daarnaast verzorgt onze vakleerkracht bewegingsonderwijs een keer per week de gymles. De andere gymles wordt verzorgd door de eigen leerkracht.
Vanuit een muzieksubsidie van de gemeente zijn wij vanaf schooljaar 20-21 ook gestart met een vakleerkracht muziek. Deze leerkracht komt eens in de 2 weken voor een muziekles aan alle groepen.

Voor schoolbrede en/of creatieve activiteiten worden onze leerlingen regelmatig groepsdoorbrekend in heterogene groepen ingedeeld.

Klasindeling

  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

Kleuteronderwijs is speels, maar niet vrijblijvend. In de kleutergroep wordt de basis gelegd voor de verdere basisschooltijd. Wij werken in groep 1-2 doelgericht aan de verschillende leerlijnen. Dat doen we door te werken met thema's waarmee we een rijke speel- en leeromgeving creëren voor de kinderen. De kleuters worden hierdoor uitgedaagd om hun omgeving en mogelijkheden te onderzoeken. Naast doelgerichte kringactiviteiten gericht op taal-, reken-, sociaal-emotionele- en creatieve ontwikkeling, laten we onze kleuters vooral spelend dingen ontdekken. We nodigen ze daartoe uit door veel thematische activiteiten in de verschillende hoeken aan te bieden.

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Onderwijstijd:

Alle kinderen gaan 25 uur in de week naar school en krijgen minimaal 940 uur per jaar onderwijs aangeboden. Dit komt neer op minimaal 7520 uur in 8 jaar. 

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Binnen ons onderwijs is oog voor verschillen. Kinderen die meer kunnen, krijgen meer uitdagende opdrachten. Kinderen die moeite met bepaalde leerstof hebben, krijgen extra instructie en/of oefenstof. Het signaleren van deze behoefte gebeurt aan de hand van methodetoetsen en/of methode-onafhankelijke toetsen, zoals de IEP-toetsen en observaties.

Na toetsing volgt een periode van (be)handelen. Dit zijn meestal periodes die lopen van vakantie tot vakantie.
De leerkracht zorgt er binnen zijn klassenorganisatie voor, dat er tijd is voor kinderen die extra zorg nodig hebben.
In de praktijk kun je in alle groepen situaties zien, waarbij de leerkracht met een klein groepje of met een individueel kind aan de (instructie)tafel zit. De andere kinderen zijn dan zelfstandig aan het werk. Er wordt soms ook buiten de groep extra zorg geboden.

Om alle kinderen een aanbod te bieden dat aansluit bij wat ze nodig hebben (onderwijsbehoefte), maken we gebruik van groepsplannen. Daarin beschrijft de leerkracht het aanbod en de extra zorg die voor sommige kinderen nodig is. Indien nodig kan een leerkracht ook een individueel plan van aanpak gebruiken voor kinderen die een specifiek aanbod nodig hebben. 

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Zie Schoolondersteuningsprofiel 2022-2023

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school


Wij bieden een doorgaande lijn voor kinderen van 2-12 jaar. Dit doen wij door een intensieve samenwerking met de inpandige peuterschool en buitenschoolse opvang. Deze wordt aangeboden door Kappio. 

http:/www.kappio.nl/pg-29492-7-98961/pagina/locatie_st_maartensbrug_ps_pippeloentje.html

Terug naar boven