De Zwerm

Dorpsstraat 9 A 1744 KJ Sint Maarten

  • De Zwerm mocht zich in 2015 "Beste techniekschool van Nederland" noemen!
  • Met de hulp van ouders is er geld ingezameld om ons schoolplein nog uitdagender te maken. De nieuwe speeltoestellen worden goed gebruikt!
  • Alle kinderen hebben vanaf groep 4 een eigen chromebook voor de basis van rekenen, taal en spelling. Maar... een rekenschrift blijft handig!

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Hoe wordt vervanging geregeld?

Als een medewerker verlof heeft wordt er gezocht naar een invaller. Mocht onze invalpool leeg zijn benaderen wij bijvoorbeeld een uitzendbureau, ouders met een bevoegdheid, ex-medewerkers / gepensioneerden en 4de jaar pabo-studenten. 

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Op De Zwerm staat spelenderwijs leren centraal. Wij creëren zo'n groot mogelijke betrokkenheid van de kinderen bij het onderwijs door dit deels in thema's aan te bieden die aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen.

De leer- en ontwikkelingsniveaus van kinderen kunnen in alle groepen uiteen lopen. Dit vraagt om veel individuele aandacht van de leerkracht voor de leerlingen. Wij werken hierbij volgens de uitgangspunten van adaptief onderwijs, waarbij de leerstof wordt aangepast aan de mogelijkheden van de kinderen. Onze methodes bieden voldoende mogelijkheden voor deze gedifferentieerde werkwijze.

Wij organiseren ons onderwijs op zo'n manier dat we aan kunnen sluiten bij de talenten en onderwijsbehoeften van ieder kind afzonderlijk. 

Klasindeling

  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

De kinderen gaan 25 uur in de week naar school en krijgen minimaal 940 uur per jaar onderwijs aangeboden. Dit komt neer op minimaal 7520 uur in 8 jaar.

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

De Zwerm gaat uit van verschillen. Dit maakt dat we ons onderwijs goed kunnen inrichten naar de onderwijsbehoeften van alle kinderen. Wanneer we op school door observaties zien dat een kind extra ondersteuning nodig heeft, dan gaan we daarover in gesprek met ouders. Wanneer dit gewenst is schakelen we externe experts in voor aanvullende observaties en adviezen. We stellen een groeidocument op met daarin opgenomen welke extra ondersteuning de school kan bieden. Dit groeidocument wordt altijd besproken met ouders en door hen ondertekend voordat deze wordt uitgevoerd. Een aantal keer per jaar zullen het groeidocument deze met elkaar evalueren en nieuwe doelen opstellen. Een uitgebreid schoolondersteuningsprofiel is opgesteld in samenwerking met POS (Perspectief Op School). Dit document is als download te vinden op onze website https://www.bsdezwerm.nl/ons-onderwijs/schoolondersteuningsprofiel/ 

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Beleid meerkunners en hoogbegaafde leerlingen te implementeren. 

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Het is mogelijk dat de school extra aanbod organiseert voor het jonge kind. Die extra aandacht is bijvoorbeeld beschikbaar in samenwerking met de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of in de groepen 1 en 2 van de basisschool. Het doel is om te zorgen voor een goede start op de basisschool.

Terug naar boven