Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare scholen: <b>alle basisscholen</b><br /> <a href="https://encyclopedie.vensters.nl/indicator_po/00b49709-bc09-4503-9945-fe4292ce5dd7" target="_blank">Achtergrondinformatie</a>" tabindex=0>Bron
Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.
Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.
Toelichting van de school
Verkeersveiligheid op De Schare.
BVL staat voor Brabants VerkeersveiligheidsLabel. Het BVL biedt basisscholen en gemeenten de helpende hand om structureel en meer op de praktijk van alle dag gerichte verkeerseducatie te geven. Het is een parapluproject van de provincie Noord-Brabant voor verkeerseducatie. Brabantse scholen investeren sinds 1997 flink mee om van Noord-Brabant de meest verkeersveilige provincie te maken. Alle Brabantse gemeenten hebben inmiddels het gedachtegoed van BVL overgenomen via een college-of raadsbesluit en investeren er menskracht en geld in.
Structurele verkeerseducatie.
Het Label is een bewijs dat verkeersveiligheid structureel deel uitmaakt van het schoolbeleid. De leerlingen krijgen verkeerslessen en er zijn verkeersprojecten met praktische oefeningen. Verder is er aandacht voor de schoolomgeving en zijn de wegen er naartoe zo verkeersveilig mogelijk. Daarnaast zijn (verkeers)ouders of -verzorgers betrokken bij verkeerseducatie. Door BVL-deelname maken scholen Noord-Brabant nog veiliger. Natuurlijk doen ook wij mee!!!
In de werkgroep Verkeer zitten Lisa Tanis, Yvonne Cuppen en Ellen Verhoeven. De werkgroep evalueert twee keer per jaar het verloop van het brigadieren. Om de subsidie van BVL (Brabants Veiligheids Label) binnen te kunnen halen, is o.a. het organiseren van het brigadieren een vereiste. Ouders brigadieren niet alleen voor de veiligheid van overstekende kinderen. Een goede reden is ook het binnenhalen van de subsidie om daarmee verkeersactiviteiten voor alle schoolkinderen te kunnen uitvoeren. Activiteiten als: een reisje met bus of trein, een busreis naar een excursie verder weg, het project Streetwise. Ouders die brigadieren zijn nodig. Ook de inzet van hulpbrigadiers uit groep 7 en 8 horen erbij. Aanmeldingen blijven van harte welkom. Aanmelden kunt U bij Yvonne Cuppen. We wensen iedereen weer een veilig oversteekjaar toe.