Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare scholen: <b>alle basisscholen</b><br /> <a href="https://encyclopedie.vensters.nl/indicator_po/00b49709-bc09-4503-9945-fe4292ce5dd7" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.
Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.
Meldcode Huiselijk geweld en kindermishandeling
Wij zijn verplicht om de Meldcode Huiselijk geweld en kindermishandeling te hanteren. De wet Meldcode adviseert een aandachtsfunctionaris aan te stellen en op te (laten) leiden. Bij ons op school vallen een aantal taken samen: de intern begeleider mevr. M. Kamst is bij ons tevens de aandachtsfunctionaris. Hij/zij zorgt voor de implementatie van de Meldcode en coördineert het proces van signaleren, verwijzing en zorg rondom de leerling en het gezin. In de schoolgids geven we meer informatie over de aandachtsfunctionaris.
Coördinator Sociaal veilige school
Vanuit de wettelijke zorgplicht Veiligheid op school is het verplicht om iemand te belasten met de taak van het coördineren van het (anti-) pestbeleid, het beleid om pesten tegen te gaan. De Coördinator Sociaal veilige school, dhr. M. Wever, beschikt over kennis met betrekking tot pesten. Hij/zij functioneert als klankbord voor medewerkers en adviseert de schoolleiding over het veiligheidsbeleid in het algemeen en het (anti-) pestbeleid in het bijzonder. In de schoolgids geven we meer informatie over de Coördinator Pestbeleid.
Contactpersoon
Onze school onderscheidt de interne contactpersoon en de externe vertrouwenspersoon. Zij vervullen een spilfunctie in het borgen en bevorderen van de veiligheid op school. In de klachtenregeling staan de exacte taken van deze personen beschreven. De interne contactpersoon richt zich op leerlingen en ouders, de externe vertrouwenspersoon op medewerkers. Primair functioneren deze personen als loket voor klachten m.b.t. ongewenst gedrag. Dit is nodig voor een adequate afhandeling van de klacht.
Contactpersonen zijn het aanspreekpunt voor ouders en leerlingen bij klachten over schoolzaken. Op onze school is mevr. Eillert de contactpersoon (rolinka.eillert@sgperspectief.nl). Ze zorgt ervoor dat klachten niet blijven broeien of escaleren, maar volgens de juiste klachtenroutes worden opgelost. De contactpersoon neemt contact op met de vertrouwenspersoon die de klager tijdens de behandeling van de klacht begeleidt en adviseert. De contactpersoon brengt de klager in contact met de persoon die de klacht kan wegnemen. Andere taken zijn: presenteren, registreren en adviseren.
Preventiemedewerker
Onze school heeft de plicht vanuit de Arbowet om tenminste één preventiemedewerker aan te stellen. Wij beschikken over twee preventiemedewerkers die zich bezig houden met preventie- activiteiten op het gebied van veiligheid, gezondheid en welzijn van medewerkers en leerlingen. De preventiemedewerker dhr. L. Niestijl ondersteunt de schoolleiding bij het afnemen, opstellen en uitwerken van de Risico-inventarisatie en –Evaluatie (RI&E). Daarnaast werken de preventiemedewerkers als adviseurs van de MR en ze werken daarmee samen voor wat betreft het vastleggen en uitvoeren van maatregelen. De preventiemedewerkers werken samen met de Arbodienst en andere deskundigen in het kader van preventie. De preventiemedewerker woont jaarlijks een overleg (ARBO-overleg) binnen Scholengroep Perspectief bij.
Bedrijfshulpverlening
De bedrijfshulpverleners (BHV-ers) zijn de personen die ten aanzien van de bedrijfshulpverlening taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden hebben. Deze zijn schriftelijk vastgelegd. De BHV-ers zijn gecertificeerd en onderhouden hun deskundigheid door het volgen van herhalingscursussen. Op onze school zijn vier BHV-ers aanwezig die zijn belast met de volgende taken:
- Het verlenen van eerste hulp bij ongevallen.
- Het beperken en bestrijden van brand en het beperken van de gevolgen van ongevallen.
- Het alarmeren en evacueren van alle werknemers en andere personen in de school in noodsituaties.
- Het voorbereiden van de leerlingen, het personeel en de aanwezigen op mogelijke calamiteiten door het organiseren van ontruimingsoefeningen.
- Het informeren van alle betrokkenen over taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden.
Binnen het veiligheidsplan zijn de protocollen en plannen opgenomen die te maken hebben met schoolklimaat en veiligheid.