C.N.B.S. De Wegwijzer

Lage Landweg 2 7777 RN Schuinesloot

  • Plattegrond
  • buitenruimte
  • hal
  • kleuterplein
  • Voorkant school

Hoe tevreden zijn leerlingen over de school?

Toelichting van de school

Op onze school gebruiken we het leerlingvolgsysteem Kanvas (Kanjermethode) voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van de leerlingen. Het is ons beleid om de sociaal-emotionele ontwikkeling 2 keer per jaar te meten. De leraren vullen een vragenlijst in voor de leerlingen (in groep 3 t/m 8 en de leerlingen van groep 5 t/m 8 doen dat ook. De gegevens van eind 2022 (najaar) en voorjaar 2023 hebben we gebruikt voor een analyse van de stand van zaken en voor het vaststellen van mogelijke actiepunten. 

De vragenlijst leerling-tevredenheid en sociale veiligheid nemen we af met Kanvas. De uitkomsten worden door Kanvas automatisch gedeeld met de inspectie.

N.a.v. de uitslagen zijn er gesprekken geweest met verschillende leerlingen en hun ouders. Een samenvatting van het gesprek is beschreven in het logboek van de leerling. In de groepsplannen of individuele plannen worden de doelen opgesteld en geëvalueerd. Bij een hoge urgentie zal dit 2 wekelijks zijn en bij minder urgente gevallen, maandelijks. We bekijken in het schooljaar 2023-2024 hoe het gaat in de nieuwe samenstelling van de combinatiegroep. Bij een afname van de vragenlijst in de herfst bekijken we nogmaals de urgente problematiek, stellen daarbij nieuwe doelen op en evalueren. Wanneer er geen veranderingen zijn in de problematiek, zullen we de externe organisatie (kanjertrainers of bijvoorbeeld schoolmaatschappelijk werk "Samen Doen" en Stichting De Kern Hardenberg) raadplegen voor een interventie.

Download tevredenheidsrapport Bron

Hoe tevreden zijn ouders over de school?

Toelichting van de school

De vragenlijst oudertevredenheid is niet helemaal betrouwbaar. Helaas was de respons op deze vragenlijst te laag om een eerlijk oordeel en beleid te gaan voeren n.a.v. de uitkomsten. Wel zijn er een aantal onderwerpen die we op gaan pakken n.a.v. onze eigen schoolscan en metingen met behulp van kwaliteitskaarten.

  • Het speerpunt leren plannen, pakken we op met onze training executieve functies van Breinhelden;
  • Het pestgedrag wordt volgens ons protocol verantwoord en serieus opgepakt. Niet alleen nu maar ook volgende jaren en is voor ons dan ook heel erg belangrijk. Een leerling kan zich alleen maar ontwikkelen in een veilige omgeving;
  • Zie verder de actiepunten n.a.v. opmerkingen van ouders.

De volgende vragenlijst wordt afgenomen in oktober 2023.


Download tevredenheidsrapport Bron

Terug naar boven