Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare instellingen: <b>alle instellingen in het basisonderwijs met een vergelijkbare schoolweging en leerlingenaantal</b><br /> <a href="https://encyclopedie.vensters.nl/indicator_po/3418f8d2-188d-490e-88d6-436f8aba8b8a" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
Dit schooljaar werken we met de volgende groepen:
Peutergroep: juf Kelly en juf Karen
Groep 1-2: juf Michelle (ma-di-wo-do) en juf Ankie (vr)
Groep 3-4: juf Carla (ma-do-vr) en juf Annemarie (di-wo)
Groep 5-6: juf Yvonne (ma-di) en juf Mariska (wo-do-vr)
Groep 7-8: juf Sanne (ma-di-do-vr) en juf Yvonne (wo)
Sinds 1 september 2018 hebben wij een peutergroep van Kind en Co in onze school. Hier hebben wij plaats voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Wij bieden nu peuteropvang op maandag t/m donderdag. Wij streven ernaar om dit schooljaar te komen tot peuteropvang op alle schooldagen (van 8.30 uur tot 12.30 uur).
We onderscheiden ons omdat wij kinderen onderwijs op maat bieden. Dit kan omdat wij slim en effectief gebruik maken van digitale middelen. Dat maakt dat er een passend en doelgericht aanbod is per leerling. Iedere leerling gebruikt, vanaf groep 4, een eigen device. De data die wordt gegenereerd wordt kritisch beoordeeld door de leerkracht. Leerlingen krijgen direct feedback bij het invoeren van antwoorden. Leerlingen zien tevens de vorderingen dagelijks en hebben zicht op eigen leerdoelen en niveaus.
We bieden een leerling een eigen leerlijn als dit past binnen de mogelijkheden. Wij kunnen geen onderwijs bieden aan leerlingen met een complexe onderwijsbehoefte (gedrags- en leerproblemen).
In de kleuterklas leren we spelend. Dat maakt mogelijk dat we het aanbod afstemmen op de behoefte van de leerling. De leerkracht ziet kans een gedifferentieerd aanbod te bieden passend bij de onderwijsbehoefte van de leerlingen. Er is een instructie in de grote kring voor alle leerlingen om het "samen proces" te bevorderen (naar elkaar luisteren, vragen stellen en belangstelling tonen). Er is een instructie in de kleine kring met een bepaald doel passend bij de specifieke leerling. In de speelhoeken ziet de leerkracht kans doelgericht (aan zowel taal , lees- als rekenvoorwaarden) te werken.
Wij werken met de kleuters aan voorbereidend rekenen en taal, Kanjertraining, levensbeschouwing, burgerschapsvorming, bewegingsonderwijs, kunstzinnige en creatieve vorming.
Alle genoemde onderwijstijd is indicatief. Wij streven ernaar onderwijs op maat te bieden. Indien we te maken hebben met een reken-sterke klas en het wenselijk is meer tijd te besteden aan spelling, zullen we de rekentijd verminderen en die tijd aan spelling besteden. We kijken dus naar de groepsbehoefte. We kijken tevens naar de individuele onderwijsbehoefte hetgeen betekent dat er tussen de leerlingen onderling een verschil in onderwijstijd kan zijn. Leerlingen werken aan eigen doelen binnen verschillende vakgebieden. Dat betekent dat dagelijks leerlingen op verschillende vakgebieden doelgericht werken.
Soms blijkt dat een kind speciale zorg of aanvullende ondersteuning nodig heeft. Onze interne begeleider (IB-er) zoekt dan samen met de leraar en de ouders naar manieren om het onderwijs voor dit kind passend te maken. De afspraken leggen we vast in een handelingsplan. Soms zetten we specialisten in van onze eigen GroeiAcademie, het expertisecentrum van De Groeiling. Hier werken gediplomeerde orthopedagogen, onderwijsspecialisten, leerkrachten gespecialiseerd in gedrag en leerlingbegeleiders.