Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare instellingen: <b>alle instellingen in het basisonderwijs met een vergelijkbare schoolweging en leerlingenaantal</b><br /> <a href="https://encyclopedie.vensters.nl/indicator_po/3418f8d2-188d-490e-88d6-436f8aba8b8a" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.
Leren in groep 1-2 vindt plaats via het spel. Er wordt gewerkt vanuit aansprekende en betekenisvolle thema’s die een directe relatie hebben met de wereld om ons heen. Kinderen spelen de volwassen wereld na en zijn daarin voortdurend in interactie met elkaar. Een thema duurt een aantal weken. Binnen het thema wordt er gewerkt met 5 kernactiviteiten: Spelactiviteiten; Constructieve en beeldende activiteiten; Gespreksactiviteiten; Lees- en schrijfactiviteiten; Reken- en wiskunde activiteiten.
Vakken worden niet altijd geïsoleerd aangeboden. Ons streven is dat er synergie ontstaat en dat vakken en thema's in elkaar overlopen en elkaar versterken. Wereldoriëntatie omvat geschiedenis, aardrijkskunde, natuur en techniek. Burgerschap is hier ook onderdeel van.
Doelgroepen en mogelijkheden:
ADHD: herkennen, opstellen begeleidingsplan, structurele aanpak in de klas, al dan niet met externe ondersteuning.
PDD NOS: herkennen, bieden van veiligheid en vaste structuur in de reguliere klassensituatie.
Meerkunners en hoogbegaafdheid: herkennen, aansluiten bij hun onderwijsbehoeften in de klas, eventuele externe ondersteuning van de Plusklas in Schagen of de specialisten Hoogbegaafdheid.
Dyslexie: herkennen, duurdiagnose, protocol en begeleidingsplan, structurele aanpak en indien nodig extra ondersteuning.
Faalangst en concentratieproblemen: herkennen, gerichte begeleiding door individuele gesprekken door interne coach of leerkracht en of kanjertraining.
Pestgedrag: aanpak in de groep preventief via Vreedzame school, 7 gewoonten en individueel met behulp van Kanjertraining. Tevens volgen we de stappen van het anti-pest protocol.
Alle informatie vindt u in ons schoolondersteuningsprofiel 2020-2021