School voor Speciaal Basisonderwijs De Tender

Kievitlaan 63 1742 AC Schagen

Schoolfoto van School voor Speciaal Basisonderwijs De Tender

In het kort

Toelichting van de school

Beste ouder(s) en/of verzorger(s),

Voor u ligt de schoolgids van "SBO De Tender" voor het schooljaar 2023-2024. in deze schoolgids staat het een en ander over onze school, onze visie op onderwijs, de vakgebieden, de schooltijden, het vakantierooster, regels en afspraken etc. met de bedoeling u zo goed mogelijk te informeren. De schoolgids is in de eerste plaats bedoeld voor de ouders van onze leerlingen (overal waar in deze gids ouders staat bedoelen we ook de verzorgers). Ouders kunnen bij plaatsing van een kind op de website van De Tender de schoolgids bekijken. De schoolgids is ook een handreiking voor plaatsende instanties en ouders als eerst kennismaking met de school.

De Tender is onderdeel van het Kind Centrum Waldervaart. het Kindcentrum is een samenwerking tussen SO Antoniusschool, Centrum voor daghulp Parlan, PO de Wielewaal, RKBS de Vogelweid en SKRS.

Het bestuur is in handen van Stichting Surplus. Surplus is een samenwerkingsverband van openbare en bijzonder neutrale basisscholen in de Kop van Noord-Holland.

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Betrokkenheid
  • Veiligheid
  • Vertrouwen
  • Plezier
  • Zelfredzaamheid

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Het aantal leerlingen bepaalt of de school groot is of klein. Je ziet hier het aantal leerlingen dat op 1 oktober stond ingeschreven op deze school. Tijdens het schooljaar kan het aantal natuurlijk iets veranderen. De school kan je alles vertellen over het verloop van het aantal leerlingen en of er een duidelijke oorzaak is voor eventuele schommelingen.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
76
Landelijk gemiddelde
128

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

Het beleidstuk sociale veiligheid vanuit Kickfit is een aanvulling op het sociaal beleidsplan.

Samenwerkingspartners

Toelichting van de school

De meeste kinderen stromen uit naar het Regius College. Enkele kinderen stromen door naar het Clusius College of het VSO. Er is voornamelijk een goed contact en samenwerking met het Regius College. We zitten in het samenwerkingsverband kop van Noord Holland . Andere betrokken instanties: Zwembad de Wiel, Schagen Kopgroep bibliotheken Schagen, Logopedie praktijk Nieuwe Niedorp, Fysiotherapie praktijk De Sprong.

Terug naar boven