Basisschool Don Bosco

Deken Tomaslaan 35 4453 AK 's-Heerenhoek

Schoolfoto van Basisschool Don Bosco

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Wanneer een personeelslid vervangen moet worden in verband met ziekte of in verband met verlof, wordt de groep in eerste instantie overgenomen door een collega. Wanneer dit niet lukt wordt er vervanging gezocht bij de vervangerspool. Online lessen behoren ook tot de mogelijkheden.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Groepsdoorbrekende niveaugroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

De leerlingen in groep 1 en 2 krijgen een breed onderwijsaanbod (dus niet alleen beginnende geletterd- en gecijferdheid). Het onderwijs sluit aan op de ontwikkeling van de kleuters (zogeheten beredeneerd aanbod).

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

De Don Boscoschool biedt de leerlingen een breed onderwijsaanbod. Er is veel aandacht voor de basisvakken zoals rekenen, lezen, taal en spelling. Daarnaast wordt aandacht gegeven aan levensbeschouwing, wereldoriëntatie, kunstzinnige en creatieve vorming, bewegingsonderwijs, de Engelse taal, digitale geletterdheid en is er oog voor de talenten van de kinderen.

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Op de Don Boscoschool wordt onderwijs gegeven aan kinderen van 4 tot en met 13 jaar uit 's-Heerenhoek  en omgeving. Wij bieden naast de basisondersteuning  ook extra ondersteuning aan de leerlingen die dat nodig hebben. 

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Wij specialiseren ons om beter, meer- en hoogbegaafde leerlingen te kunnen ondersteunen.

Wij breiden het ontdekkend, onderzoekend en ondernemend leren uit.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

KC Don Bosco is een voorziening voor kinderen van 0 t/m 12 jaar, waar zij leren, spelen, ontwikkelen en ontmoeten onder één dak. Dat is handig  en vertrouwd voor je kind. Binnen het KC werkt heel het team vanuit één visie. Voor de kinderen betekent dit dat er een vloeiende overgang is tussen opvang en onderwijs.

De ontwikkeling van de kinderen wordt bij een KC in een doorgaande lijn gevolgd, hierdoor weten we wat de talenten van de kinderen zijn en waar kinderen eventueel extra aandacht verdienen. Samenwerking met de ouders staat binnen ons KC voorop.

In onze kleutergroepen wordt er gewerkt vanuit beredeneerd aanbod. De kleuters komen hierdoor ook in aanraking met allerlei materialen en opdrachten die hun uitdaging biedt om een stapje meer te doen. Door te observeren wordt de ontwikkeling van de kleuters door de leerkracht gevolgd en in kaart gebracht met behulp van het leerlingvolgsysteem “Kijk!”.

Terug naar boven