Pastoor Galamaschool

De Bongerd 22 7041 GL 's-Heerenberg

  • Schoolfoto van Pastoor Galamaschool
  • Intensieve samenwerking met Puck&Co
  • Digitale verwerkingssoftware gr. 3 t/m 8
  • Jaarlijkse excursie Rijksmuseum gr.8
  • Schoolfoto van Pastoor Galamaschool

Het team

Toelichting van de school

De school heeft 11 groepen, waarvan 2 combi-groepen. De indeling van de groepen met leerlingenaantal en leerkrachten staat vermeld op de website van school. Elke groep van 1 t/m 8 krijgt elke week één les muziek en één les bewegingsonderwijs van een vakleerkracht.  Er is extra ondersteuning in de beide combi-groepen. Op vrijdag zijn er 2 groepjes leerlingen "meerbegaafd" die extra ondersteuning krijgen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Wijze van vervanging

Wanneer leerkrachten i.v.m. ziekte of buitengewoon verlof de werkzaamheden niet kunnen verrichten zorgt de directie voor vervanging hetzij door een interne oplossing of door vervanging van buitenaf. We proberen zoveel mogelijk een vaste vervanger aan te houden.

Protocol vervanging bij ziekte

Ons bestuur is aangesloten bij het PON (Personeelscluster Oost-Nederland) en daar wordt vervanging aangevraagd.Mocht er geen vervanger beschikbaar zijn bij het PON, dan proberen we de vervanging intern op te lossen. Als dit niet lukt dan kijken we of er parttime leerkrachten van een andere school van het bestuur bereid zijn in te vallen. Indien geen vervanging gevonden kan worden, dienen andere mogelijkheden om tot een oplossing te komen overwogen te worden, bv.:                       

* verschuiving van taken zoals IB-ers, RT-ers, directie. (leerkrachten zonder groep)

* de groep verdelen over andere groepen.

Dit is alleen mogelijk voor kortdurende vervangingen.Bieden voorgaande mogelijkheden geen aanvaardbare oplossingen, dan de betreffende groep thuis laten, met daarbij de volgende afspraken:    * in principe niet de eerste dag    * alleen in het uiterste geval toe over gaan    * ouders schriftelijk op de hoogte stellen

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Alle groepen 1 t/m 8 krijgen elke week 1 muziekles en 1 les bewegingsonderwijs van een vakdocent.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen
  • Groepsdoorbrekende niveaugroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

Vanaf het schooljaar 2020-2021 werken we in de groepen 1 en 2 met LOGO 3000. (woordenschat)

We volgen de ontwikkeling van de kleuters m.b.v. de leerlijnen van Parnassys.

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Er wordt op onze school veel onderwijstijd besteed aan de taalontwikkeling.Binnen de taalontwikkeling valt technisch lezen, begrijpend lezen, schrijfonderwijs, luisteren en spreken. Ook het woordenschatonderwijs speelt een belangrijke rol vanaf groep 1.  

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Onze school biedt onderwijs aan leerlingen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar. We willen een school zijn voor alle leerlingen uit onze schoolomgeving. Kunnen we bij een leerling niet tegemoet komen aan zijn ondersteuningsbehoefte, gaan we samen met ouders op zoek naar een passende plek.

De instructiebehoefte bij de leerlingen is erg divers. De methoden die we gebruiken gaan veelal uit van de instructie in 3 niveaugroepen. Daarnaast hebben we diverse leerlingen met een eigen leerlijn die instructie nodig hebben. We bieden extra instructiemomenten binnen en buiten de groep. Ook de combi-groepen hebben extra ondersteuning. In het schooljaar 2020-2021 zijn we gestart met 2 groepjes meer-begaafde leerlingen die een instructiemoment buiten de groep krijgen. Ook wordt er op deze manier een ontmoeting met gelijkgestemden gecreëerd.

Toelichting bij Schoolondersteuningsprofiel.

Op deze pagina vindt u het ondersteuningsprofiel van onze school.We brengen in kaart welke (extra) ondersteuning wij onze leerlingen bieden. Daarmee worden ook de mogelijkheden van ons onderwijs duidelijk. Het profiel is samengesteld samen met het personeel van onze school. Wij hebben hierbij erg kritisch naar ons aanbod gekeken.  Ons ambitieniveau is hoog. Binnen onze school zijn diverse gediplomeerde specialisten Dit ondersteuningsprofiel wordt ook gebruikt bij het SWV. Alle scholen binnen het SWV hebben dit schoolondersteuningprofiel ingevuld.Bij het zorgloket vinden besprekingen plaats waarbij gekeken wordt naar een school die een kind met speciale onderwijsbehoeften een plek kan bieden. Dit hoeft niet altijd speciaal (basis) onderwijs te zijn. Dit profiel geeft weer welke specialisten de school in huis heeft en welke mogelijkheden een bestuur/stichting kan bieden.

Welke specialisten ondersteunen op deze school?

Terug naar boven