Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare instellingen: <b>alle instellingen in het basisonderwijs met een vergelijkbare schoolweging en leerlingenaantal</b><br /> <a href="https://encyclopedie.vensters.nl/indicator_po/3418f8d2-188d-490e-88d6-436f8aba8b8a" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
De groepen 3 tot en met 8 krijgen les van een vakleerkracht gymnastiek.
Elke groep hanteert een eigen lesrooster. De leerkracht heeft de ruimte / vrijheid om (beredeneerd) af te wijken van de lestijden. Centraal in het onderwijs staat dat de doelen worden behaald. Soms is er meer tijd nodig voor een bepaald doel of doelen, terwijl andere doelen sneller worden behaald.
Elke groep hanteert een eigen lesrooster. De leerkracht heeft de ruimte / vrijheid om (beredeneerd) af te wijken van de lestijden. Centraal in het onderwijs staat dat de doelen worden behaald. Soms is er meer tijd nodig voor een bepaald doel of doelen, terwijl andere doelen sneller worden behaald.
De school heeft drie kwaliteitsmedewerkers, met ieder een eigen bouw (onder-, midden- en bovenbouw).
De specialisten voor taal en rekenen hebben een adviserende taak naar het management en het team. Ook bieden ze ondersteuning aan leerkrachten. De specialisten maken deel uit van een 'expertise team', een aantal teamleden die werken aan de (verdere) kwaliteitsverhoging van onderdelen van het onderwijs.
Onze hoogbegaafde leerlingen kunnen deelnemen aan de "digitale leerschool". De school heeft hiervoor criteria opgesteld. In overleg met ouders kunnen kinderen hieraan deelnemen. De digitale leerschool is een programma waar kinderen via de computer Engels op hoog niveau krijgen aangeboden
Voor dyslectische kinderen maken we gebruik van een I-pad. De I-pad wordt door de ouders zelf aangeschaft. De school levert het programma appwriter en begeleiding voor ouders en kind. Met dit programma is het o.a. mogelijk teksten in te scannen en voor te laten lezen. Daarnaast is er een traject voor leerlingen met dyslexie waarbij ondersteuning van buitenaf komt om deze leerlingen te begeleiden. Hiervoor zijn criteria opgesteld. Meer informatie kunt u op school hierover krijgen.
Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning
De school wil zoveel mogelijk leerlingen begeleiden en het passend onderwijs bieden. Dit geldt ook voor leerlingen met een (extra) ondersteuningsbehoefte.
De school werkt aan de hand van zorgniveaus. De eerste lijns zorg wordt door de leerkracht uitgevoerd. Is er meer nodig, dan wordt er individuele begeleiding (in of buiten de groep) geboden. Als het nodig is wordt er vervolgens gebruik gemaakt van de inzet van extern deskundige. Pas daarna komt een eventuele verwijzing naar het speciaal (basis-) onderwijs aan de orde. Dit is echter niet het uitgangspunt.
Samenwerking met Okidoki
De PWA is een 'brede school. Hieronder wordt verstaan, dat er naast het basisonderwijs sprake is van een netwerk van voorzieningen voor kinderen van 0 tot 12 jaar. De hele dag opvang (0-4 jaar) en buitenschoolse opvang (voor en na schooltijden voor leerlingen van 4-12 jaar) wordt door Okidoki verzorgd. Ook ondersteunt Okidoki bij de tussenschoolse opvang. Okidoki heeft een aantal eigen ruimtes in het gebouw en gebruikt buiten de schooltijden ook ruimtes van het onderwijs.
Aanbod onderwijs jonge kind (groep 1-2)
Het onderwijskundig beleid van de groepen 1 en 2, verschilt van het onderwijs in de groepen 3 tot en met 8: de lokalen zijn anders ingericht en de manier van werken is ook anders. De kinderen ontwikkelen zich vooral door het “spelen” in de hoeken, waarbij focus op het werken, spelen met materialen en aandacht voor de Mijn Kleuter Groep methodedoelen centraal staan. In de hoeken proberen we kinderen zelfstandig te laten werken. Door, als leerkrachten, mee te spelen en vragen te stellen, verdiepen wij het spel. We motiveren kinderen (door te werken met thema's aansluitend bij hun belevingswereld) en proberen het gevoel competent te zijn te bevorderen. De veel gebruikte thema’s van “Kleuter Universiteit” sluiten hierbij goed aan. De kinderen gaan in de hoeken intensief met elkaar om en leren zo samen te werken. Voorbeelden van hoeken zijn: de leeshoek, de bouwhoek, de huishoek, de verteltafel, de knutselhoek, een winkeltje, de reken- en schrijfhoek enz. Uitgaande van het thema van “Kleuter Universiteit” proberen we bij de kinderen zoveel mogelijk de eigen inbreng te motiveren. Hierbij komen allerlei leeractiviteiten aan de orde. Bijvoorbeeld voorbereidend rekenen (tellen, groepjes maken, enz.), aanvankelijk lezen, aanvankelijk schrijven, mondelinge taalvaardigheid, grove en fijne motoriek, beginnende geletterdheid en schrijven. Veel aandacht is er in deze groep voor de taalontwikkeling, want een goede beheersing van de taal is de basis voor alle andere leergebieden.