IKC De Schelf

Vlasstraat 3 3295 TM 's-Gravendeel

  • Schoolfoto van IKC De Schelf
  • Schoolfoto van IKC De Schelf
  • Schoolfoto van IKC De Schelf
  • Schoolfoto van IKC De Schelf

Het team

Toelichting van de school

Voor de Schelf is het team van groot belang. Zoals een timmerman goed gereedschap nodig heeft, is goed personeel noodzakelijk voor een school. Onderling vertrouwen en wederzijds begrip zijn van groot belang. Investeren in goed en evenwichtig personeelsbeleid zal ook in de toekomst van groot belang zijn. De leeftijdsopbouw van het personeel is slechts een momentopname. Op dit moment is de leeftijdsgroep van 45 jaar en ouder sterk vertegenwoordigd. Dat heeft als groot voordeel voor de school, dat we kunnen profiteren van erg veel deskundigheid, ervaring en expertise. Een behoorlijk deel van ons hechte team is een groot gedeelte van de loopbaan in dienst van onze school. Dat gegeven vertelt iets over de onderlinge sfeer en hoge betrokkenheid bij de school. Naar verwachting zal tussen nu en 10 jaar een verjongingsproces op gang komen als een aantal leerkrachten met pensioen zal gaan.  

Vakleerkrachten op deze school

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

De intern begeleider is actief op drie niveaus:de zorg in de klas, de zorg in de school en de bovenschoolse en schoolnabije zorg. Op elk van deze drie terreinen heeft de intern begeleider verschillende taken en activiteiten. Goed onderwijs begint met het kunnen omgaan met verschillen tussen kinderen. Het is aan de leerkracht om daarvoor alle kinderen in de klas een goede vorm in te vinden. De intern begeleider ondersteunt de leerkracht bij deze zorg in de klas. Zowel voor de groep als voor de individuele leerling. 

Ook is er een gedragsdeskundige binnen de school. De gedragsdeskundige, intern begeleider en de leerkrachten werken nauw met elkaar samen om een goed pedagogisch klimaat op het IKC te creëren. Zo hanteren wij de methode Rots en Water binnen ons IKC met als doel het welzijn en de sociale vaardigheden bij kinderen te vergroten. Er is veel aandacht aan groepsvorming binnen de groepen middels de 'gouden weken' en de 'zilveren weken'.

Onze onderwijsassistenten worden ingezet in grote groepen ter ondersteuning van het werk van de leerkracht. Hierdoor ontstaan er meer mogelijkheden om leerlingen op maat instructie te geven. Daarnaast worden onderwijsassistenten ingezet op kinderen individueel te begeleiden als daar aanleiding voor is of om onderwerpen voor de klassikale instructie onder de aandacht te brengen van een groepje leerlingen. ( preteaching)

Welke specialisten ondersteunen op deze school?

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

In mei 2019 zijn wij een Intergraal Kindcentrum en bieden wij naast onderwijs ook kinderopvang, is er een peuterspeelzaal. Kortom wij hebben alles onder één dak voor kinderen van 0 tot 13 jaar. 

Terug naar boven