Dominicusschool

Noorderhavenkade 45 3039 RG Rotterdam

  • Schoolfoto van Dominicusschool
  • Schoolfoto van Dominicusschool
  • Schoolfoto van Dominicusschool
  • Schoolfoto van Dominicusschool
  • Schoolfoto van Dominicusschool

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

De Dominicus is een "Lekker Fit"- school.

Dit betekent dat de kinderen drie keer per week les krijgen van een vakleerkracht gymnastiek. Groep 5 en 6 krijgen twee keer per week gymnastiek, aangezien zij ook nog eenmaal per week zwemmen. 'Lekker Fit' werkt aan een gezonde leefstijl voor Rotterdamse jeugd. Eén op de vier Rotterdamse kinderen in de leeftijdgroep negen en tien jaar heeft overgewicht. Bij één op de tien kinderen is sprake van vetzucht. Dat is ruimschoots boven het landelijk gemiddelde. Allerlei moderne verlei­dingen (televisie, computer, mobiele telefoon) zorgen ervoor dat kinderen steeds minder actief spelen en bewe­gen. Daarnaast eisen ook verkeerde eetgewoonten hun tol. De gemeente Rotterdam (Sport en Recreatie, de Gemeentelijke Gezondheidsdienst en Jeugd, Onderwijs en Samenleving) gaat in samenwerking met schoolbesturen en deelgemeenten de strijd aan tegen over­gewicht onder jeugd. Het project 'Lekker Fit' heeft als basis het stimuleren van beweging en het eten van gezonde voeding.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Ondersteuning van de leerlingen

Samenvatting ondersteuningsprofiel

Naast het (gecomprimeerde) schoolondersteuningsprofiel hanteert de school een persoonlijke intake om de eventuele zorgmogelijkheid en behoefte af te stemmen.

Welke specialisten ondersteunen op deze school?

Terug naar boven