Protestants Christelijke Basisschool A S Talmaschool

Vaandrigstraat 15 3034 PX Rotterdam

  • Schoolfoto van Protestants Christelijke Basisschool A S Talmaschool
  • Schoolfoto van Protestants Christelijke Basisschool A S Talmaschool
  • Schoolfoto van Protestants Christelijke Basisschool A S Talmaschool

Hoe tevreden zijn leerlingen over de school?

Toelichting van de school

Wij werken met WMKPO. Met dit instrument hebben wij de sociale veiligheidslijst afgenomen.
Kindcentrum Talmal scoort als school een 3,57. Daarmee scoort de school ruim voldoende.
De respons op de vragenlijst was 94%: Het responspercentage van de vragenlijst is 94% en dit maakt dat de betrouwbaarheid van uitkomst op de vragenlijst Sociale Veiligheid als 'uitstekend' wordt gewaardeerd. Hierdoor schetsen de uitkomsten een goed beeld van de veiligheidsbeleving van de leerlingen uit groep 6, 7 en 8. In de analyse is per gebied beschreven welke zaken opvallen en daarnaast een advies voor de leerkracht gegeven. Het zijn veelal bespreekpunten. Onderwerpen die bespreekbaar gemaakt moeten worden of waar aandacht aan geschonken moet blijven worden, zodat het niet verzwakt. Over het algemeen komt er een zeer positief beeld uit, want de waardering van de scores is (op 2 vragen na) minimaal 3,00 en zijn er geen onderwerpen die als bespreekpunten moeten worden gezien. 

Download tevredenheidsrapport Bron

Hoe tevreden zijn ouders over de school?

Toelichting van de school

In april van dit schooljaar is het oudertevredenheidsonderzoek afgenomen van WMK-PO waarbij de nadruk lag op de beleving van de sociale veiligheid. Ouders geven aan dat hun kinderen zich over het algemeen veilig voelen op het schoolplein en binnen de school.

Met een goede responspercentage van 57% kan worden geconcludeerd dat de ouders van Kindcentrum Talma aangeven dat hun kind zich veilig voelt op school (cijfer 8.1) en het naar hun zin hebben (cijfer 8.2). Een mogelijk verbeterpunt ligt bij de opstelling van de leerling; kinderen durven er iets van te zeggen als andere kinderen hem/haar pesten. Kindcentrum Talma scoort een 3.49 en scoort daarmee een ruim voldoende.

Download tevredenheidsrapport Bron

Terug naar boven