Bogermanschool voor Basisonderwijs

Stichtseplein 3 3074 TN Rotterdam

  • Schoolfoto van Bogermanschool voor Basisonderwijs
  • Schoolfoto van Bogermanschool voor Basisonderwijs
  • Schoolfoto van Bogermanschool voor Basisonderwijs

In het kort

Toelichting van de school

Wereldschool in een wereldstad

Vele kinderen van de hele wereld bezoeken onze school. Zij komen met hun ouders oorspronkelijk vaak uit andere landen. Nu wonen onze leerlingen in Nederland in Rotterdam-Zuid, een wereldstad. Wij kijken naar onze school als plaats, waar de wereld samenkomt. Waar verschillen niet leiden tot polarisatie maar juist het samengaan bevorderen, een voorbeeld voor de rest van wereld!

Op de Bogermanschool werken wij volgens het Rotterdams Goud Principe. Kennis, routines en hoge verwachtingen zijn onze belangrijkste pijlers. Wij kunnen niet accepteren dat je postcode bepalend is voor je uitstroomniveau.






Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Rotterdams Goud
  • Hoge verwachtingen
  • Sterke gedragscultuur/ routine
  • Gericht op leren/ kennis
  • Gericht op voortgang

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Vele kinderen van de hele wereld bezoeken onze school en peuterspeelzaal. Zij komen met hun ouders oorspronkelijk vaak uit andere landen. Wij hebben 1 combinatiegroep en daarnaast homogene groepen. Door het werken in homogene groepen kan de leerkracht beter inspelen op de individuele ontwikkeling van de leerlingen. 
Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
189
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

De Bogermanschool werkt vier dagen per week met een continurooster. De schooltijden zijn op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag: 08:30 - 15:00 uur. De kinderen maken buiten op vaste plekken een rij en de lessen starten om 8:30 uur.  Op woensdag zijn de lestijden van 08:30 uur tot 12:00 uur.

Op de Bogermanschool maken wij gebruik van de Dagprogrammering. Deze dagprogrammering draagt bij aan de brede ontwikkeling en vergroot de kansen bij onze leerlingen. Er is een afwisselend aanbod van o.a. lessen in natuur, gezondheid, sport, bewegen, cultuur en techniek. De kinderen krijgen elke week 10 uur extra leertijd. 

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Goed leren kan alleen als een kind zich veilig voelt op school, als het zichzelf kan zijn. Scholen hebben daarom regels, plannen en programma’s om het gevoel van veiligheid te vergroten. Zo wordt de veiligheid van een leerling, een klas of de hele school in de gaten gehouden. Wat de school doet en hoe de omgeving en ouders hierbij worden betrokken, dat kan alleen de school je vertellen.

Terug naar boven