A Willeboerschool

Meindert Hobbemalaan 2 3062 SK Rotterdam

  • Schoolfoto van A Willeboerschool
  • Schoolfoto van A Willeboerschool
  • Schoolfoto van A Willeboerschool
  • Schoolfoto van A Willeboerschool

Sociale ontwikkeling

Hoe denkt deze school over sociale ontwikkeling?

Veilig zijn op school en je veilig voelen vinden wij erg belangrijk op onze school. De school hecht daarom grote waarde aan de gedragsregels en gedragscode die schoolbreed zijn vastgesteld. Er is een schoolveiligheidsplan, dat jaarlijks wordt geëvalueerd en indien nodig aangepast en/of bijgesteld. Hieronder vallen de RI&E (Risico Inventarisatie & Evaluatie) en de verschillende protocollen.

Kernwaarden uit de visie op sociale ontwikkeling

  • positief pedagogisch klimaat
  • versterken sociale competentie
  • veilig zijn en veilig voelen

De oud-leerlingen in het voortgezet onderwijs

Toelichting van de school

De uiteindelijke uitstroombestemming van leerlingen van de A.Willeboerschool is Voortgezet Speciaal Onderwijs, vervolgens Dagbesteding op (beschut) werk. De daadwerkelijke uitstroombestemming hangt sterk af van de zittende populatie en wisselt als zodanig door de jaren heen. Waar de school actief participeert om leerrecht mogelijk te maken voor alle leerlingen, stromen er ook regelmatig leerlingen uit terug naar KDC's. Dat is terug te zien in de bestendiging, waarbij de uiteindelijke uitstroombestemming (dagbesteding of arbeid) in 2020-2021 en 2021-2022 in 100% van de gevallen ongewijzigd is gebleven.

Waar zitten de oud-leerlingen van deze school in het voortgezet (speciaal) onderwijs?

Leerlingen in het speciaal onderwijs stromen meestal door naar het voortgezet speciaal onderwijs. Daar kunnen ze blijven tot en met het schooljaar waarin ze 20 jaar worden. Wanneer een leerling in het speciaal onderwijs 12 jaar wordt, maken de school en de ouders samen die afweging. De vraag is dan of de leerling inderdaad doorstroomt naar het voortgezet speciaal onderwijs of naar een gewone middelbare school. Soms zijn leerlingen na het speciaal onderwijs niet meer te vinden in het bekostigde onderwijs in Nederland. Bijvoorbeeld omdat ze zijn verhuisd naar het buitenland, les krijgen op een particuliere school of geen onderwijs meer volgen. Deze leerlingen vallen in de categorie 'overig'.
In het derde jaar
Weergave Plaats in het voortgezet onderwijs in het derde jaar

Bron

Wat zegt de inspectie over de school?

De Inspectie van het Onderwijs onderzoekt minimaal één keer in de vier jaar het bestuur van een school. De inspectie kijkt dan of de kwaliteitszorg, de onderwijskwaliteit en de financiële zaken bij het schoolbestuur op orde zijn. Daarnaast bezoekt de inspectie een aantal scholen die bij het schoolbestuur horen en onderzoekt deze scholen nader. De gegevens van het laatste onderzoek van de inspectie zijn beschikbaar op de website van de onderwijsinspectie.

Terug naar boven