Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare instellingen: <b>alle instellingen in het speciaal onderwijs met een vergelijkbaar leerlingenaantal</b><br /> <a href="https://encyclopedie.vensters.nl/indicator_po/3418f8d2-188d-490e-88d6-436f8aba8b8a" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
Onze leerlingen zijn in schooljaar 2020-2021 verdeeld over de volgende groepen:
2 onderbouwgroepen voor leerlingen van 4 tot 7 jaar;
2 middenbouwgroepen voor leerlingen van 7 t/m 10 jaar;
1 bovenbouwgroep voor leerlingen van 10 t/m 13 jaar;
1 groep voor leerlingen die extra begeleiding nodig hebben;
1 zorg/onderwijsgroep vanuit de samenwerking met KDC Huize Thomas.Iedere groep krijgt les van een leerkracht en een klassenassistent of leraarondersteuner. In de zorg/onderwijsgroep zijn naast de leerkracht ook begeleiders vanuit zorgaanbieder Lievegoed aanwezig. Naast het onderwijzend en onderwijs ondersteunend personeel zijn er een orthopedagoge, logopediste en een intern begeleider aan de school verbonden. De school werkt samen met Kinderfysio & Fysio Van Schaik-Dijcks Praktijk Rotterdam. Voor leerlingen die fysiotherapie nodig hebben kan dit op de schoollocatie en onder schooltijd georganiseerd worden.
Onze vakleerkracht verzorgt twee keer in de week bewegingsonderwijs. Verder worden op school sportclinics gegeven door verschillende sportaanbieders uit Rotterdam.
Ons onderwijs is erop gericht kinderen zo zelfstandig mogelijk te maken. Leren Leren is voor ons een belangrijke leerlijn waarbij leerlingen leren zelfstandig en samen te werken. Verder besteden wij op school veel aandacht aan de wereld om ons heen om de lesstof voor de leerlingen betekenisvol te laten zijn. Iedere dag is er een vorm van bewegingsonderwijs.
De A.Willeboerschool SO verzorgt speciaal onderwijs voor leerlingen in de basisschoolleeftijd met een toelaatbaarheidsverklaring (TLV) voor het speciaal onderwijs. Tot onze doelgroep behoren leerlingen met een blijvende ontwikkelingsachterstand op basis van een verstandelijke beperking (IQ 35-70) en eventuele bijkomende problematiek (zoals ASS, PDD-NOS, ADHD, epilepsie, syndromen) die kunnen functioneren binnen een groep.
Wij hebben expertise in:
- Het volgen en stimuleren van de leerprocessen van leerlingen met een verstandelijke beperking (IQ 35–70) in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar, eventueel met bijkomende problematiek zoals ASS, PDD-NOS, ADHD, epilepsie, syndromen.
- De begeleiding van leerlingen met een disharmonisch profiel.
- Ondersteuning bieden op het gebied van spraak- taalontwikkeling bij alle leerlingen en indien nodig individueel door een logopedist.
- De expertise van logopedist en orthopedagoog t.b.v. sensorische prikkelverwerking wordt onderling gedeeld en ook gedeeld met het team.
Ondersteuning en onderwijs worden verzorgd door:
- Leerkrachten, leerkrachtondersteuners en klassenassistenten
- Vakleerkracht gymnastiek
- Logopedist
- Intern begeleider
- Orthopedagoog
- Managementassistent
- Directie
- Maatschappelijk werk
- Jeugdarts CJG
De leerlijnen ZML zijn richtinggevend voor ons onderwijs.We maken gebruik van methoden die voor het ZML zijn ontwikkeld en ook (remediërende) methoden vanuit het reguliere onderwijs. We werken ontwikkelingsgericht a.d.h.v. thema’s en projecten. In de school is een uitgebreide orthotheek en een bibliotheek voor de leerlingen aanwezig. De klassen hebben een eigen onderwijsleermiddelenmagazijn, tevens zijn er digiborden, computers, tablets en audiovisuele middelen in elke klas aanwezig.