De Clipper

Laan op Zuid 1362 3071 AC Rotterdam

Schoolfoto van De Clipper

In het kort

Toelichting van de school

Welkom op het venster van montessori basisschool De Clipper. De Clipper is een groeiende school gevestigd aan de Laan op Zuid te Rotterdam.

De omgeving van de school kenmerkt zich door een nieuw te ontwikkelen gebied. Veel nieuwbouw en geplande nieuwbouw. De Clipper heeft recent een mooi nieuw gebouw betrokken, gebouwd met de montessorivisie ten grondslag.

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • montessori
  • gemengde groepen
  • early bird
  • muziek
  • "Help mij het zelf te doen"

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Per 1 januari 2014 is de school gehuisvest in een prachtig nieuw gebouw aan de Laan op Zuid samen met kinderopvang Bimbola

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
283
Landelijk gemiddelde
215

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

De schooldeuren gaan 's morgens om 8.20 uur open en 's middags om 13.05 uur. Iedere bouw heeft zijn eigen in- en uitgang, zodat we op rustige wijze in en uit kunnen lopen. Alle groepen hebben dezelfde lestijden en vrije dagen. De lessen beginnen op 8.30 uur en om 13.15 uur. De ochtend eindigt om 12.00 uur en de middag om 15.15 uur. Op woensdagmiddag hebben we geen les. Er kan gebruik gemaakt worden van tussenschoolse opvang, ouders die daarvoor kiezen betalen daarvoor.

De BSO is onder andere geregeld met kinderopvang MAX en kinderopvang Bimbola.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven