obs Charlois

Clemensstraat 117 3082 CE Rotterdam

  • Ontdekkend leren in de onderbouw
  • Sommige lessen zijn buiten veel leuker dan binnen
  • Klaar voor een nieuwe start
  • Fijn spelen op het ruime en groene schoolplein.
  • Hier kunnen we lekker spelen en gymen.

In het kort

Toelichting van de school

Obs Charlois is een openbare basisschool met een grote diversiteit in populatie van rond de 260 leerlingen. Dat betekent dat iedereen welkom is op onze school ongeacht zijn of haar sociale, culturele of levensbeschouwelijke achtergrond. We besteden actief aandacht aan de overeenkomsten en verschillen tussen kinderen, zonder voorkeur voor één bepaalde opvatting. 

De school staat in de wijk Oud-Charlois en maakt deel uit van de Children’s Zone: de kinderen krijgen naast het reguliere programma extra leertijd krijgen (groep 3 t/m 8 10 uur per week). Obs Charlois is een Lekker Fit School en beschikt over vakkrachten techniek, dans en muziek. In elke groep is er extra ondersteuning in de vorm van een onderwijsassistent of leerkrachtondersteuner. 

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Betrokkenheid
  • Uitdaging voor iedereen
  • Keuze-aanbod naschools
  • Gezonde school
  • Wetenschap & Techniek

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Het aantal leerlingen op onze school is al enkele jaren vrij stabiel en schommelt zo rond de 260 leerlingen.  


In schooljaar 2023-2024 hebben we 12 groepen:

Onderbouw: een groep 1, een groep 1/2 en een groep 2/3

Middenbouw: een groep 3, twee groepen 4, twee groepen 5

Bovenbouw: een groep 6, twee groepen 7 en een groep 8.

Daar waar mogelijk houden we de groepen klein, vooral de lagere groepen. Dit is niet altijd mogelijk en om die reden starten we schooljaar 2023-2024 voor het eerst met een 2/3 combinatie. Daarnaast hebben we twee groepen 4, twee groepen 5 en twee groepen 7.

Indien mogelijk heeft elke groep een aantal keer per week extra ondersteuning in de groep (co-teacher, leerkrachtondersteuner of onderwijsassistent).

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
240
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

Obs Charlois is een Lekker Fit school is. De leerlingen van de groepen 3 t/m 8 hebben driemaal per week gymles van een vakleerkracht. In groep 5 en 6 wordt 1 gymles vervangen door een zwemles (een halfjaar lang 1 uur per week).

De leerlingen uit de groepen 1 en 2 hebben tweemaal per dag een beweegmoment.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

BOOR heeft een meldcode. Elke school moet volgens de wet beschikken over een meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling. De meldcode is een hulpmiddel voor alle medewerkers van de school voor het omgaan met signalen van huiselijk geweld of kindermishandeling bij leerlingen. Deze meldcode is van toepassing op alle personen die binnen de school werkzaam zijn, en dus ook op bijvoorbeeld stagiaires, vrijwilligers en opdrachtnemers. Het doel van de meldcode is dat er, wanneer dat nodig is, zo snel en adequaat mogelijk hulp kan worden geboden aan de betreffende leerling. Dit kan door het doen van een melding bij Veilig Thuis en/of door zelf hulp te verlenen. Met behulp van de stappen uit de meldcode wordt duidelijk wanneer welke actie(s) door de school kunnen worden ingezet.

Terug naar boven