openbare basisschool Eduard van Beinum

Bizetlaan 2 3055 SB Rotterdam

  • Schoolfoto van openbare basisschool Eduard van Beinum
  • Schoolfoto van openbare basisschool Eduard van Beinum
  • Schoolfoto van openbare basisschool Eduard van Beinum
  • Schoolfoto van openbare basisschool Eduard van Beinum

Het team

Toelichting van de school

De leeftijdverdeling van het personeel is evenwichtig opgebouwd. Naast een aantal jongere leerkrachten hebben wij ook zeer ervaren, wat oudere leerkrachten. Deze combinatie zorgt voor een dynamisch onderling leerproces.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Bij (ziekte) verlof wordt gezocht naar een invaller binnen het team. Indien dit niet lukt wordt er extern gekeken naar een vervanger. Wanneer deze niet beschikbaar is, wordt de groep verdeeld onder de andere groepen volgens een vast schema.

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

We werken met een leerstofjaarklassysteem. Ons uitgangspunt is dat wij werken in de onderbouw met combinatiegroepen 1/2 en vanaf groep 2 met homogene jaargroepen. Het leerlingaantal en/of ondersteuningsbehoefte in een groep kan een reden zijn om te onderzoeken of wij hier van af willen wijken

Binnen het systeem werken we standaard op drie verschillende instructieniveaus binnen elke groep (standaard, verlengd en verrijkt). Voor de begaafde, zeer begaafde en (hoog)begaafde is er inclusief onderwijs met een breed pakket, waar de leerling de aandacht krijgt die hij of zij verdient.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

Vooral bij de jonge kinderen is het aanbod kindgericht. De ontwikkeling van kinderen staat centraal.

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Onze onderwijstijd wordt verdeeld in de basisvakken rekenen, taal, lezen en de aanvullende vakken zoals o.a. oriëntatie op jezelf en de wereld (OJW) en Engels. Het doel zijn de onderwijsresultaten en niet het aantal uren. Per groep kijken wij naar de ondersteuningsbehoeft en de SLO doelen per groep. Wij gaan niet uit van vaste uren, maar kijken naar de leerbehoefte, ontwikkeling van de leerlingen en de opbrengsten per per groep. 

 

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Wij zijn een veilige en uitdagende school, waar kinderen uit verschillende milieus en gezindten met elkaar spelen, leren en leven. Het Eduard van Beinum team gaat ervan uit dat ieder kind unieke eigen talenten heeft die ontwikkeld kunnen worden. De leerlingen worden positief benaderd en op basis van ieders persoonlijke kwaliteiten wordt op onze school gewerkt aan het ontwikkelen van vaardigheden. 

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

In samenwerking met kinderopvang Mundo bieden wij BSO en TSO aan op school. Kinderopvang Sebastiaan verzorgt de kinderopvang van een 2,5 - 4 jarige groep in ons gebouw. Wij werken met hen nauw samen om een hechte gemeenschap te creëren voor onze leerlingen. 

Terug naar boven