Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare scholen: <b>alle basisscholen</b><br /> <a href="https://encyclopedie.vensters.nl/indicator_po/00b49709-bc09-4503-9945-fe4292ce5dd7" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.
Onze school hanteert een continu rooster. Dit betekent dat alle leerlingen tussen de middag op school blijven en pauzeren onder toezicht van de medewerkers.
Dagprogrammering
De kinderen krijgen per week tien uur extra activiteiten. Dat noemen we Dagprogrammering. De activiteiten zijn op school of vlakbij de school. Ze kunnen plaatsvinden tijdens de schooltijden of buiten schooltijden, in de weekeinden of in de schoolvakanties. Wij gebruiken de extra uren om meer te doen aan taal, rekenen en de sociaal emotionele ontwikkeling maar ook voor:
- Citotrainingen
- sport
- muziek
- kunst en cultuur
- techniek
- mediawijsheid
- natuur en milieu
- algemene kennis
- Plusklas
Alle kinderen van groep 3 t/m 8 doen mee met de Dagprogrammering. Zes uur is opgenomen in het reguliere programma en 4 uur is een keuze menu na schooltijd.
Als een kind na schooltijd eigen activiteiten heeft (bijv. sportvereniging), dan kan de directeur kan vrijstelling verlenen.
De school organiseert de Dagprogrammering, maar voert niet alle activiteiten zelf uit.
Goed leren kan alleen als een kind zich veilig voelt op school, als het zichzelf kan zijn. Scholen hebben daarom regels, plannen en programma’s om het gevoel van veiligheid te vergroten. Zo wordt de veiligheid van een leerling, een klas of de hele school in de gaten gehouden. Wat de school doet en hoe de omgeving en ouders hierbij worden betrokken, dat kan alleen de school je vertellen.