Chr Speciaal Basisonderwijs Bergkristal

Bergsingel 132 3037 GM Rotterdam

  • Schoolfoto van Chr Speciaal Basisonderwijs Bergkristal
  • Schoolfoto van Chr Speciaal Basisonderwijs Bergkristal
  • Schoolfoto van Chr Speciaal Basisonderwijs Bergkristal
  • Schoolfoto van Chr Speciaal Basisonderwijs Bergkristal
  • Schoolfoto van Chr Speciaal Basisonderwijs Bergkristal

Resultaten eindtoets

Toelichting van de school

Op CSBO Bergkristal is in het schoolhaar 2018-2019 niet gebruik gemaakt van een eindtoets.

Dit vanwege het SBO karakter van de school.

Komend schooljaar zal dit voor een deel van de leerlingen wel gedaan gaan worden.

In de schoolgids zijn de meest actuele uitstroomcijfers te vinden.

Hoe gebruikt deze school tussentijdse toetsen?

Toelichting van de school

Leerlingen hebben allemaal een eigen ontwikkelingsperspectief. Hierin is opgenomen een monitor van behaalde resultaten en een prognose voor de komende periode. Toetsuitslagen worden hier in verwerkt en geëvalueerd.

Welk schooladvies kregen de leerlingen van deze school?

Toelichting van de school

Voor de overstap naar het voortgezet onderwijs en de daarbij behorende procedure, volgen wij het stappenplan van Koers VO (ZIB).
Weergave Schooladvies

Bron

Zitten de oud-leerlingen van deze school in het voortgezet onderwijs boven, op of onder hun schooladvies?

In groep 8 krijgt elke leerling van de basisschool een advies voor het voortgezet onderwijs dat past bij het niveau van deze leerling. De leerling stroomt vervolgens door naar het voortgezet onderwijs. In het derde jaar wordt gekeken welk niveau de leerling werkelijk heeft vergeleken met het niveau van het schooladvies. Dit wordt vertaald naar drie categorieën: boven, op en onder advies. Bijvoorbeeld: een leerling met schooladvies vmbo-b die in het derde jaar op het vmbo-k zit, zit boven advies. En een leerling met schooladvies havo/vwo die in het derde jaar op het havo zit, zit op advies. Wanneer deze leerling in het derde schooljaar op het vwo zit, zit hij/zij boven advies.
In het derde jaar

Bron

Sociale ontwikkeling

Hoe denkt deze school over sociale ontwikkeling?

Op CSBO Bergkristal is er op verschillende manieren aandacht voor de sociale ontwikkeling. In de eerste plaats kenmerkt de visie zich door leerlingen te bevestigen in positief gedrag en bij te sturen bij negatief gedrag. Zo spelen complimenten een grote rol op school. Ook zijn we op het Bergkristal ervan overtuigd dat je goed gedrag kunt leren. We streven er naar zoveel mogelijk te voldoen aan de onderwijsbehoeften van de leerlingen. Bij leerlingen die meer nodig hebben dan het aanbod van de groep is er extra aanbod buiten de groep.

Kernwaarden uit de visie op sociale ontwikkeling

  • Aandacht voor positief gedrag
  • Goed gedrag kun je leren.
  • Voldoen aan onderwijsbehoeften

Wat zegt de inspectie over de school?

De Inspectie van het Onderwijs onderzoekt minimaal één keer in de vier jaar het bestuur van een school. De inspectie kijkt dan of de kwaliteitszorg, de onderwijskwaliteit en de financiële zaken bij het schoolbestuur op orde zijn. Daarnaast bezoekt de inspectie een aantal scholen die bij het schoolbestuur horen en onderzoekt deze scholen nader. De gegevens van het laatste onderzoek van de inspectie zijn beschikbaar op de website van de onderwijsinspectie.

Terug naar boven